Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Du är här: 

Mötesplatser

Program i stadsbiblioteket

I Gävle finns det mötesplatser för alla åldrar och olika behov, till exempel fritidsgårdar, bibliotek och träffpunkter för seniorer.

Fritidsgårdarna erbjuder en bred verksamhet som bygger på ungdomars egna idéer och intressen. Bland annat erbjuder de kafé, sport- och replokaler, studio, tv-spel, film, teater, dans, gym, olika typer av hantverk, gruppverksamhet, resor/läger och mycket mer. 

Biblioteken är till för alla som bor, studerar, arbetar i eller besöker Gävle. Stadsbiblioteket är Gävles största offentliga mötesplats och i stadsdelarna finns det nio bibliotek till. Biblioteken erbjuder också ett varierat utbud av program, som föreläsningar, författarbesök, utställningar och musik.

Träffpunkterna för seniorer är en plats för gemenskap och en möjlighet att lära känna andra, både på och utanför Träffpunkten.
Du kan besöka träffpunkterna när det passar dig, utan att boka ditt besök i förväg. Du är alltid välkommen att vara med och styra innehåll och aktiviteter vid träffpunkterna. Att besöka en träffpunkt kostar ingenting.

Gävle kommun erbjuder träffpunkter för seniorer på Brunnsgatan 59 och Kaplansgatan 10 i Gävle, i Hamrånge och i Hedesunda. Det finns även fler mötesplatser och träffpunkter i och runt Gävle, som drivs av föreningar och organisationer eller i samverkan med kommunen.
 
Aktivitetshus Nygården är en mötesplats för dig som är 18 år eller äldre och har en psykisk funktionsnedsättning. På Nygården kan du delta i aktiviteter eller samvaro som passar just dina behov och önskemål. Det kostar inget att besöka Nygården.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-04-12

Kongress i Gävle?

Gävle Convention Bureau - konferenser, möten och evenemang i Gävle Gävle Convention Bureau