Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Du är här: 

Idrottsanläggningar/hallar

Baseboll 
Baseball är ett slagbollspel som liknar brännboll och softboll. Baseball är en stor sport i Nordamerika och delar av Latinamerika. I Gävle har vi en baseballplan som ligger på Sätravallen.

Biljard 
Biljard är en sport med tre grenar. Carambole, Pool och Snooker. Carambole räknas som den mest avancerade grenen, Snooker visas mest på TV och Pool är den vanligaste grenen bland allmänheten.

Boule 
Boule är ett spel och en sport som spelas genom att stålkulor kastas mot en liten träkula. Oftast spelar man på hårt grusunderlag. I Gävle finns både boulebanor utomhus och inomhus.

Bowling 
Den första bowlinghallen i Sverige invigdes 1909. Idag finns det ungefär 250 hallar med 2500 banor. I Gävle har vi en hall.

Curling 
Curlinghallen är en konstfrusen anläggning som ligger på Testebovallens IP i Strömsbro.

Discgolf (Frisbeegolf) 
Gävles Discgolfbana ligger vackert beläget vid Stora Vall, granne med Boulognerskogen och Högskolan i Gävle. Banan har 18 hål och det finns planer på att utöka till 27 hål.

Fotboll 
Gävle kommuns fotbollsanläggningar drivs antingen av föreningar eller av Kultur och fritid. Här hittar du en sammanställning över dem.

Friidrott 
I Gävle finns 2 specifika anläggningar för friidrott. Gunder Hägg Stadion är en modern arena med 8 allvädersbanor och Omegahallen på Gavlehov är en nybyggd inomhushall för träning året runt.

Golf 
Golf har blivit en folksport som engagerar unga som gamla, amatörer som proffs. Det finns över 600 000 golfare i Sverige. I Gävle finns det 3 golfbanor du kan spela på.

Gymnastik och inomhussport 
Genom ett samarbete inom Gävle kommun hyrs skolarnas gymnastiksalar och sporthallar ut på kvällar och helger. Salarna ligger i anslutning till skolor i olika stadsdelar som använder dem dagtid och går att hyra kvällstid/helger. Uthyrning sker via Bokningen, Fritid.

Ishockey och konståkning 
Gävle kommuns ishallar/rinkar drivs antingen av föreningar eller av Kultur & fritid. Här hittar du information om vilka de är och hur du bokar istider.

Kamp- och kraftsport 
Kraftsportens Hus (Idrottshuset) ligger på Sörby Urfjäll, Utmarksvägen 33 och drivs av flera olika föreningar.

Klättring 
Vid Högskolan i Gävle finns en klättervägg inomhus. Gästrike Klätterklubb är en ideell förening som har funnits i snart 20 år.

Motor 
I Gävle banor för flera olika motorsporter som hyrkart/gokart, folkrace, speedway/isracing, motocross för stora och små, enduro med mera.

Ridsport, stall 
Hästsporten är stor i Gävle med omnejd. Här har vi listat några av de ridanläggningar/stall som finns i närheten.

Simning 
I Gävles simanläggningar finns både inomhus- och utomhusbassänger. Dessa används för motion, träning, tävling, lek, simskola med mera.

Skateboard, BMX, Inlines 
Bunkern är Sveriges första betongarena för skateboard och där kan du åka hela året. Fritidsgården Brynjan har också en inomhushall. På sommaren går det att åka i Jungfruparken vid Gävle Strand och i skaterampen vid Hemlingbybacken.

Tennis 
Gävle finns det två tennishallar, en på Sätraåsen och en i Valbo.

Trav 
Gävletravet kallas "Sveriges snabbaste bana" och här har det satts många svenska rekord. Travet ligger på på Sätraåsen mitt emot Läkerol Arena. Här finns ATG-klinik, ridshop och stallrestaurang.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-11-16