Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Du är här: 

Särskild service

Ramp på Stadsbiblioteket

Här har vi samlat vilka medier i tillgängligt format och tjänster som finns på biblioteken i Gävle för dig med funktionsnedsättning. Allt ifrån ramper och böcker med stor stil till att få böcker direkt hem till dig.

Hiss ramper

Vi har hiss och ramper för rullstolar i våra lokaler.

Böcker på lättläst (LL)

Vi har böcker som är lätta att läsa och lätta att förstå. Det finns både faktaböcker och skönlitteratur.

Böcker med Stor stil

Storstilsböcker är vanliga böcker tryckta med större stil. Texterna är inte förkortade. 

Talböcker - när du inte kan läsa vanliga böcker och tidningar

Om du har nedsatt syn eller på grund av annan funktionsnedsättning inte kan läsa vanliga böcker har du möjlighet att låna talböcker.

Äppelhyllan för barn & unga

För barn och ungdomar med funktionsnedsättning finns det material på barnavdelningens Äppelhylla. det finns talböcker, kännbilderböcker, video med teckenspråk och mycket annat

Om du inte kan komma till biblioteket - Boken kommer hem till dig

Du som inte kan komma till biblioteket på grund av ålder, rörelsenedsättning, synskada eller långvarig sjukdom kan få vår service hem genom Boken kommer. Vi kommer hem med dina böcker var sjätte vecka. Tala om vilka intressen du har och vad du vill låna.
För mer information ring 026-17 72 09.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-11-21