Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Stadsbiblioteket

Småbarnshörnan på Stadsbiblioteket

Välkommen till Stadsbiblioteket, en mötesplats som kan erbjuda något för alla.

Måndag - torsdag 9-19
Fredag 9-18
Lördag - söndag 10-15
Telefon: 026-17 96 00

Besök gärna vår stora avdelning Musik & film där du kan hitta filmer och TV-serier, massor av musik, både på CD och vinyl, musiklitteratur, tecknade serier, böcker om rollspel och mycket mer. Barn & unga har en egen avdelning där det finns massor att göra.

Här finns närmare 400 tidningar och tidskrifter inom många ämnesområden och på ett flertal språk (se förteckning i högermarginalen under Dokument). Vi har även en dator där du kan läsa 3 000 tidningar och tidskrifter i sin helhet från 100 länder och på 60 olika språk. Du har även tillgång till den servicen hemifrån. Här finns en kort instruktionsfilm hur du gör.

Du kan gratis boka tid vid någon av våra datorer eller använda drop-in datorerna. Vi har också trådlöst nätverk som du kan använda. Du kan skriva ut och kopiera både i färg och i svartvitt. 

Är du intresserad av att forska i din släkts historia och hembygd? Det finns två släktforskardatorer med ett flertal sökbara databaser och i vår Gästrikesamling finns litteratur och tidskrifter som på något sätt berör Gävleborgs län.

Vi ordnar program som föreläsningar, författarbesök och temadagar. För de små barnen finns det sagostund, barnteater och pyssel och för skolbarn har vi speciella aktiviteter under terminsloven. Du kan också ta en fika i Kafé Edbom, bibliotekets trevliga mötesplats.

Stadsbiblioteket med Europa Direkt Gävle är ett centrum för EU-information i Gävle kommun. Konsumentrådgivningen finns i entréplanet.

Måndag - torsdag 9-19
Fredag 9-18
Lördag - söndag 10-15

Telefon: 026-17 96 00

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-12-21

Trådlöst internet

Du behöver ett lånekort och en PIN-kod. Anslut till vårt nätverk "Bibnet". Starta webbläsaren och logga in med lånekortsnummer eller personnummer och PIN-kod.

Sök, reservera, låna om

Mina sidor kan du kolla dina lån och reservationer Sök, reservera, låna om

Tips och inspiration

Du vet väl att det finns en sida på HelGewebben där du kan få
bok-, film- och musiktips.
Tips och inspiration