Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Du är här: 

Bibliotek

Stadsbiblioteket i Gävle är öppet 365 dagar om året och här finns stadens största offentliga mötesplats. Det finns också åtta närbibliotek  och en utlåningsstation ute i Gävles stadsdelar.

Du kan låna böcker, musik, film, tidskrifter och mycket annat. Vill du lyssna på böcker så finns det ljudböcker på CD-skiva, MP3 och  e-ljudböcker. Det finns ett stort utbud av talböcker för dig som har någon form av läsnedsättning och därför svårt att läsa tryckt text.

Snart meröppet på Hedesunda och Forsbacka bibliotek

I slutet av januari 2018 ska Forsbacka och Hedesunda bibliotek bli meröppna bibliotek. Det är ett koncept som innebär att besökare över 18 år kan använda biblioteket utanför ordinarie öppettider med hjälp av sitt bibliotekskort och pinkod. Mer information om meröppet.

Taltidning

Du kan läsa Gefle Dagblad och Arbetarbladet som taltidning på Stadsbiblioteket. Fråga personalen.

Sök, reservera, låna om 

Bibliotekssamarbetet HelGe

Gävle bibliotek ingår i ett bibliotekssamarbete med övriga kommuner i Gästrikland och Hälsingland, förkortat till HelGe. Du kan låna, återlämna och reservera medier på samtliga bibliotek som ingår i HelGe-samarbetet, och du kan använda ditt vanliga bibliotekskort.

Välkommen till biblioteket!

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-12-22

Massor av tips för barn

Här kan du hitta boktips, länkar, pyssel och annat. Massor av tips för barn

Tips och inspiration

Du vet väl att det finns en sida på HelGewebben där du kan få
bok-, film- och musiktips.
Tips och inspiration