Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Buss

Stadsbussar

Nettbuss Stadsbussarna bedriver stadstrafiken i Gävle med utgångspunkt från Rådhuset i centrala Gävle. Gävles stadslinjenät är väl utbyggt med 9 stadslinjer plus en speciallinje (Linje 13) i samband med evenemang, framförallt Brynäs IF:s hemmamatcher i Gavlerinken Arena. Se detaljerad karta över trafiknätet här: Karta över Stadsbussarna.

Landsorts- och regionbussar

Det är viktigt att även du som bor en bit utanför Gävle centralort kan resa kollektivt. Våra busslinjer har förbindelse med mindre och större tätorter i hela Gästrikland.
Länk till X-trafiks busslinjekartor.

Flextrafik

Om du bor utanför det ordinarie buss- och tågnätet i Gävle kan du resa med flextrafik. Med flextrafiken kan du under vissa tider beställa kompletterande trafik fram till närmaste hållplats.

Resekort 65+

Om du är folkbokförd i Gävle och är 65 år eller äldre kan du resa fritt med Stadsbussarna i Gävle under vissa tider på dygnet. Detta gör du genom kortet Resekort 65+.

Tidtabeller och priser

För mer information om tidtabeller, priser och aktuella trafikmeddelanden besök X-trafiks hemsida.
 

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-12-27