Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Du är här: 

Trafik & infrastruktur

Trafik och infrastruktur

Renhållning och snöröjning

Vi vill att Gävle ska upplevas som en trygg och snygg stad att vistas i. Under de månader när snön faller är det kommunens ansvar att se till att staden är framkomlig och säker. Läs mer om hur vi arbetar med att motverka nedskräpning.

Buss, båt och tåg

Här hittar du information du behöver för att ta dig fram i Gävle och för att ta dig hit. Med sin placering vid havet går Gävle även bra att besöka med båt eller varför inte ta en tur med båt ut i den vackra skärgården?

Trafik och gator

Vi arbetar aktivt för att få fler att välja att cykla, gå, samåka och åka kollektivt. Det kallar vi Hållbart resande. Under sidorna Trafik och gator får du även reda på hur du ansöker om olika parkeringstillstånd, färdtjänst och grävtillstånd.

Gävle ska ha en säker och trevlig trafikmiljö. Vårt mål är att ingen ska dödas eller skadas i trafiken. Det ska även vara enkelt för invånare och besökande att parkera. Här gäller datumparkering mellan 1 oktober och15 maj, kl. 00.00 - 08.00.

Torg och allmänna platser

I Gävle finns vackra parker och grönområden. Under årets varmare månader är det här gävleborna samlas för att umgås, slappna av och motionera. Här kan du läsa mer om att söka tillstånd för platsupplåtelse för exempelvis torghandel och uteservering och om Gävles parker .

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-11-09

Var med och skapa framtidens Gävle

Samhällsbyggnad Gävle söker kvalificerade praktikanter Praktik på Samhällsbyggnad Gävle

Tala om hur du tycker det är att cykla i Gävle

Fyll i vår nöjdhetsundersökning och få möjligheten att vinna presentkort eller biobiljett. Läs mer om undersökningen här