Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Anhörigstöd

Familj sitter på brygga

Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Låt Anhörigstöd ta hand om dig. Vi finns till för dig som är anhörig och ger dig stöd för att orka och för att själv må bra.

Känner du igen dig?

En anhörig är en person som ofta, eller kanske till och med dygnet runt, hjälper någon nära som är äldre, långvarigt sjuk eller som har en funktionsnedsättning. Det är ett viktigt, men många gånger osynligt arbete, som kräver mycket och det är lätt att glömma bort sig själv.

10 000 personer i Gävle stödjer, hjälper eller vårdar någon de bryr sig om. Är du en av dem? 

 

Anhörigstöd finns till för dig

Vi finns här för dig och vill inget hellre än att hjälpa till. Vi utgår alltid från din situation. Tillsammans med dig tar vi fram en personlig lösning för att underlätta din vardag.

Anhörigstöd på dina villkor

Du hittar oss på Anhörigcenter i centrala Gävle. Om du har svårt att komma till oss, kan vi komma hem till dig.

Om det passar dig bättre kan vi ordna så att du kan delta i anhöriggrupper, ta del av information och föreläsningar eller ha stödsamtal genom virtuellt anhörigstöd, en stödform på internet. Genom tekniska lösningar som Skype, Facetime och Anhörigstödsportalen hjälper vi dig att ta del av anhörigstöd på dina villkor.

Anhörigstöd erbjuder

Stödsamtal

Stödsamtal är ett medmänskligt samtal där du kan få hjälp att sortera dina tankar och funderingar. Samtalen är kostnadsfria och vi har självklart tystnadsplikt.

Anhöriggrupper

I en anhöriggrupp kan du öka dina kunskaper om vad det innebär att vara anhörig och du kan få kraft av erfarenhetsutbyte med andra i liknande situation.

Råd, stöd, motivation och vägledning

Vi har lång erfarenhet av vad det innebär att vara anhörig. Vi kan hjälpa dig med kontakter och vägledning. Vi kan också ge dig råd och motivation.

Föreläsningar

Anhörigstöd anordnar föreläsningar och seminarier som kan ge dig inspiration, kunskap och påfyllning av energi.

Må bra-aktiviteter

På Anhörigcenter kan du prova på olika må bra-aktiviteter, till exempel avslappningsövningar, yoga och taktilmassage.

Gemenskap och fredagsaktiviteter

Anhörigcenter är en mötesplats. Du behöver inte ha något speciellt ärende. Både du och den du vårdar är alltid välkomna.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-12-22

Berättelser från anhöriga

Läs om 21-åriga Max och 75-åriga Birgit som båda fått hjälp från Anhörigstöd Läs mer

Vill du bli kontaktad av Anhörigcenter?

Fyll i vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Vi finns tillgängliga måndag-fredag kl. 11-17. Fyll i kontaktformlär