Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Du är här: 

Anhöriga och frivilliga

Du som är anhörig och lever nära en person som behöver vård eller hjälp kan själv behöva stöd på olika sätt. Här kan du läsa om vilket stöd som finns att få. Om du vill göra en frivillig insats för en medmänniska kan du läsa om vilka uppdrag som finns.

Är du anhörig och behöver stöd?

Anhörigstöd vänder sig till dig som är anhörig eller vän till en person som har en funktionsnedsättning eller är långvarigt sjuk.

Anhörigstöd omfattar Anhörigcenter, en plats där du kan träffa andra i liknande situation som dig och bland annat ta del av information, utbildning och stödsamtal.

Är du intresserad av att göra en frivillig insats?

Det finns flera lediga uppdrag inom kommunen för dig som vill göra en frivillig insats för en medmänniska. Vissa uppdrag är helt ideella, till exempel uppdraget som volontär, och andra innebär att du får viss ersättning.   

 

 

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2018-01-03