Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Du är här: 

Flytta till Gävle

Gävle – 60 minuter norr om Arlanda

Gävles läge vid havet, mellan Gavleån och Testeboån, är något som alltid betytt mycket för Gävles invånare och näringsliv. Det är också något vi nu tar fasta på och utvecklar mer än någonsin vilket bland annat syns i satsningen på bostäder och kultur i de anrika hamnkvarteren vid Gavleåns mynning – Gävle Strand. Här växer ett unikt bostadsområde vid vattnet, några minuter från Gävle central och stortorget.

På andra sidan ån ligger våra vackra gasklockor, som bjuder på ett brett register av evenemang. Vår närhet och kärlek till havet upptäcker du på fler platser. I det gamla fiskeläget Bönan med café och rökerier och vid restaurangerna i Furuviksparken och Axmar Bruk kommer du riktigt nära vattnet. Kring Testeboån och på Norrlandet pågår intressanta projekt för att ge ännu fler möjligheten att bo och vistas nära vattnet.

Utbildning

I skolorna har vi en kreativ miljö som kännetecknas av öppenhet och mångfald med ett varierat utbud och inriktningar. Här finns både kommunala och fristående skolor att välja bland. Gävle är också en högskoleort med 14 000 studenter. Högskolan ligger vackert belägen nära centrum intill den gröna lungan Boulognerskogen och Teknikparken.

Upplevelser

Vi satsar också på ett rikt utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. En professionell symfoniorkester huserar i vårt konserthus där också musik från alla världens hörn finns på programmet. I Gävleregionen finns tre elitlag; Brynäs IF i ishockey, Gefle IF i fotboll och Sandvikens AIK i bandy. Idrotts- och föreningstraditionen är stark i regionen och det finns hundratals föreningar att välja bland. Vår största profil Gävlebocken byggs upp varje år och invigs första helgen i december.

Välkommen till Gävle!

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2014-10-14

Gävle kommun kundtjänst

Kontakt

Drottninggatan 22, Stadshuset
gavle.kommun@gavle.se
026-17 80 00

Öppettider

Måndag-fredag 8-17