Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Du är här: 

Studentbostäder

Det är mycket att tänka på som blivande student. För somliga innebär det en helt ny tillvaro i en helt ny stad. En viktig fråga för de flesta är bostadsfrågan.

Studentbostadsgaranti om du studerar i Gävle

Om du inte hittar någon ledig studentbostad inför terminsstart kan du använda dig av vår studentbostadsgaranti.

Så gör du för att använda studentbostadsgarantin

Om studentbostäderna är slut hos AB Gavlegårdarna, Svenska Studenthus AB, Gävle Studentbostäder AB och på studentbostadgavle.se när terminen ska börja kan du åberopa studentbostadsgarantin. Din anmälan måste ha kommit in två veckor innan terminsstart.

Studentbostadsgarantin aktiveras först om lägenheterna är slut inför en ny termin. Du kommer då att hitta en länk på den här sidan för att anmäla dig.

Krav för att få använda garantin

För att du ska kunna utnyttja studentbostadsgarantin måste du uppfylla några krav. Uppfyller du kraven för garantin ska du bli erbjuden en bostad.

Du ska

  • studera på Högskolan i Gävle
  • vara antagen till minst 15 högskolepoäng/termin
  • inte vara folkbokförd i Gävle kommun
  • aktivt söka bostad på egen hand.

Om du tackar nej till ett erbjudande

Tackar du nej till ett erbjudande omfattas du inte längre av garantin.

Det här innebär studentbostadsgarantin

Studentbostadsgarantin kan användas när det är slut på lägenheter hos AB Gavlegårdarna, Svenska Studenthus AB, Gävle Studentbostäder AB och Studentbostadgavle.se.  

Garantin innebär att du som uppfyller kraven får erbjudande om ett boende senast 14 dagar efter terminsstart.

Garantin betyder inte att Gävle kommun ordnar en lägenhet eller ett studentrum till dig utan kan ordna med en annan typ av tillfälligt boende, till exempel del i lägenhet, rum eller vandrarhem. Boendet ska ligga inom Gävle kommun eller i närliggande kommun med goda kommunikationer.

Hitta ditt boende genom Studentbostadsportalen

Om du som student söker bostad kan du kolla i Studenbostadsportalen. Studentbostadsportalen använder sig inte av en kö, utan det är först till kvarn som gäller.

Studentbostadsportalen är en marknadsföringsplats för privatpersoner och bostadsföretag. 

Gavlegårdarna

För att kunna söka en studentbostad hos Gavlegårdarna måste du studera vid Högskolan i Gävle, minst 15 poäng per termin. Dessutom ska du e-posta in ditt antagningsbesked till info@gavlegardarna.se innan svarstiden på ditt önskade boende gått ut.

Gå in på gavlegardarna.se/student för att söka studentbostad.

Gavlegårdarna är det kommunala bostadsbolaget med totalt cirka 15 300 lägenheter. Som student har du flera valmöjligheter gällande boende. Allt från studentrum i korridor till egen lägenhet. De flesta bostäderna ligger på gång/cykelavstånd till centrum och högskolan. Det finns ett utvecklat bussnät med bussar som regelbundet kör mellan de olika stadsdelarna.

AB Svenska Studenthus

AB Svenska Studenthus erbjuder nybyggda samt nyrenoverade studentlägenheter alldeles intill högskolan. Lägenheterna har hög standard med fullt utrustat kök och kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Gävle Studentbostäder AB

Gävle Studentbostäder AB erbjuder nybyggda studentlägenheter på 25 kvadratmeter intill högskolan. Lägenheterna är bland annat utrustade med fullstor kyl och frys, ugn med inbyggd micro samt bra förvaringsutrymmen.

Privata hyresvärdar och mäklare

Det finns ett antal privata hyresvärdar och mäklare i Gävle. Här presenteras en lista på några av dem:
Privata hyresvärdar och mäklare

Andra möjligheter

Ockelbogårdar

Studentboende i natursköna Ockelbo med närhet till Wij Trädgårdar. www.ockelbogardar.se

Sandvikenhus

Boende i Sandviken 2 mil från Gävle med mycket bra bussförbindelser. www.sandvikenhus.se

Tillfälligt boende

http://www.visitgavle.se/sv/bo

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-12-21