Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Du är här: 

Lediga tomter

Om du är intresserad av en tomt eller ett småhus kan du ansöka om att ställa dig i Gävle kommuns tomt- och småhuskö. Genom tomtkön erbjuds du sedan tomt för eget byggande samt småhus med äganderätt eller bostadsrätt.

Information om lediga tomter hittar du på hemsidan Objektvision där kommunens lediga tomter marknadsförs. För att köpa en av kommunens lediga tomter måste du vara registrerad i tomt- och småhuskön.

Tomt- och småhuskön

Gävle kommun säljer tomter för småhusbebyggelse samt förmedlar en del småhus och bostadsrätter som byggts på kommunalmark. För att få erbjudanden om kommunala tomter måste du först registrera dig i tomt- och småhuskön.

Anmälan

Avgift

Avgiften för att registrera sig i tomt- och småhuskön är 500 kr. Därefter tillkommer en årsavgift på 300 kr som tas ut från och med året efter man ställt sig i kön. Vid ansökan betalas en registreringsavgift in via inbetalningskort eller via internetbank till plusgiro 1 48 08-0, vid betalningen ange namn, adress och vårt referensnummer 1066-8150-31321. Betalningsdag gäller som registreringsdatum i tomt- och småhuskön.

Handläggningsprocessen

Innan du skickar in din ansökan kan det vara bra ta del av handläggningsprocessen. Nedan finner du information om hur handläggningen går till. Du får även veta vad du behöver bidra med och vilken service vi erbjuder.

Tomt- och småhuskön - så fungerar det

Intresseanmälan och fördelning i turordning

När du registreras i tomt- och småhuskön får du information och erbjudande om lediga tomter så fort kommunen har några att erbjuda. Erbjudandena skickas med post till alla som står i kön. Om du är intresserad av något objekt fyller du i den intresseanmälan som följer med utskicket och skickar in till Samhällsbyggnad Gävle. Varje objekt har ett sista anmälningsdatum och efter det datumet får du besked om du fått tomten eller småhuset. Tomterna fördelas i turordning efter registreringsdatum.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-10-16