Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Du är här: 

Bostäder

Gävle är en växande stad som erbjuder bostäder och boende i olika former. Med ett boende mitt i staden och samtidigt kustnära, har du alla möjligheter att njuta här och nu i vardagen.

Inom kommunen finns det kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna och ett antal privata bostadsbolag. Mer information om dessa samt kontaktuppgifter hittar du på sidan Hyresvärdar och mäklare.

Gävle Strand, vår nyaste och fortfarande växande stadsdel, erbjuder en mängd olika boendealternativ som nyproducerade hyresrätter, bostadsrätter och äganderätter.

Lediga tomter

Om du är intresserad av en tomt eller ett småhus kan du ansöka om att ställa dig i Gävle kommuns tomt- och småhuskö. Genom kön kan du sedan söka tomter för eget byggande samt småhus med äganderätt eller bostadsrätt.

Boende för studenter

Vi hälsar våra nya studenter till vår högskola, Högskolan i Gävle– HiG välkomna med ett omfattande utbud av studentbostäder. Stadens kommunala bostadsbolag Gavlegårdarna förfogar över mer än 15 000 hyreslägenheter i centrum och även ute i kommunens mindre orter.

Bostadsgaranti för studenter

Om du ska studera vid Högskolan i Gävle och inte har hittat någonstans att bo, kan du åberopa Gävle kommuns bostadsgaranti för studenter. För att kunna åberopa bostadsgarantin måste man studera minst 15 poäng per termin vid Högskolan i Gävle och inte vara mantalskriven i Gävle kommun.

Bostadsgarantin medför att den som flyttar till Gävle för att studera vid Högskolan i Gävle ska få ett erbjudande om boende senast 14 dagar efter terminstart under förutsättning att man anmält intresse senast 14 dagar före terminstart. Tackar man nej till ett erbjudande omfattas man inte längre av bostadsgarantin. ¨

OBS! Bostadsgarantin kan bara åberopas när det är slut på lägenheter i det ordinarie lägenhetsbeståndet.

Har du frågor, ring 026-17 80 00 eller skicka e-post till gavle.kommun@gavle.se

Boende för äldre personer

Trygghetsbostäder och seniorbostäder är lägenheter som är avsedda för äldre personer. Du hyr eller köper trygghets- eller seniorbostad på eget initiativ och du behöver inget biståndsbeslut från kommunen.

Vård- och omsorgsboende är en boendeform med tillsyn och omvårdnad dygnet runt. För att få en lägenhet vid ett vård- och omsorgsboende måste du göra en ansökan och få ett biståndsbeslut från kommunens biståndshandläggare.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2018-12-19