Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Du är här: 

Bygga, bo & miljö

Två snickare som bygger ett hustak

Bygga och köpa

Det är mycket att tänka på när du ska bli fastighetsägare. Vill du bygga eller riva krävs det oftast olika former av tillstånd. Är en flytt aktuell intresserar du dig kanske för lediga tomter och kommunens planer för nya bostadsområden.

Ska du avstycka eller ändra utformning av en fastighet är det lantmäterimyndigheten i Gävle kommun du ska vända dig till. Kanske behöver du ta reda på mer om vatten och avlopp och avfall och återvinning. Eller funderar du på att installera en värmepump?

Natur, miljö och klimat

Gävle har många fina parker  som du kan besöka. Vad görs för att bevara värdefulla natur- och kulturmiljöer för framtiden? Gävle kommun har som ambition är att bli en av de bästa miljökommunerna i landet, hur ser natur-, miljö- och klimatarbetet ut för att nå detta?

Boendemiljö och hälsa

Upplever du störningar i form av buller eller försämrad luftkvalitet eller har du funderingar kring hantering av livsmedel eller kemikalier? Misstänker du att djur far illa eller planerar du att skaffa djur?

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-05-16

Ska du bygga i sommar?

Kom och träffa våra bygglovshandläggare! Klicka här för att läsa mer

Vill du bygga nytt?

Om du är intresserad av en tomt eller ett småhus kan du ansöka om att ställa dig i Gävle kommuns tomt- och småhuskö. Tomt- och småhuskön

Söker du ny bostad?

Här hittar du företag både för att hyra eller köpa bostad. Hyresvärdar och mäklare

Var med och skapa framtidens Gävle

Samhällsbyggnad Gävle söker kvalificerade praktikanter Praktik på Samhällsbyggnad Gävle