Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Tentamen

Gör din tentamen i Gävle. För att underlätta för dig som distansstuderar och läser vid högskolor och universitet runt om i Sverige, erbjuder vi möjligheten att kunna göra din tentamen "hemma" i Gävle.

Det betyder att du som student kan tentera här hos oss utan att behöva resa till den högskola, universitet eller utbildningsanordnare som ger utbildningen. Det förutsätter förstås att respektive lärosäte medger en sådan lösning. Kontrollera först med din skola att det är OK. Det brukar inte vara några problem då vi är ett av Nitus (Nätverket för kommunala lärcentra) kvalitetsdeklarerat lärcentra.

Du som student tar sedan själv i god tid - minst en vecka i förväg - kontakt med oss på Utbildningscentrum för att ansöka om att få göra tentamen. Det är också du som meddelar ditt lärosäte till vilken adress och till vilken kontaktperson skrivningen/tentan ska skickas. Dessa uppgifter hittar du i formuläret "Ansökan om tentamen" nedan. Inom någon/några dagar får du sedan ett mejl som svar på dina ansökan.

Vem får tentera i Gävle?
Vi på Utbildningscentrum Gävle erbjuder denna kostnadsfria tentamensmöjlighet för alla som är folkbokförda i Gävle kommun, har Gävle som studieort eller har sin arbetsplats inom kommungränsen.
Om du inte är skriven i Gävle kommun eller har Gävle som studieort finns det ändå möjlighet att skriva tentamen hos oss om du betalar en administrationsavgift på 500 kr per tentamen. Avgiften gäller dock inte distansstuderande från Karlstad Universitet, som vi har avtal med. Kontakta oss gärna via e-post vid eventuella frågor. Kontaktuppgifter hittar du i menyn.

Ansökan till tentamen
Du som vill tentera hos Utbildningscentrum måste själv ansöka om att skriva tentamen, det gör du via tjänsten nedan (kräver e-legitimation). För frågor om ansökan, skicka e-post till: utbildningscentrum@gavle.se.

Till tjänsten för att ansöka om tentamen 

Om din ansökan godkänts så får du en bekräftelse på tid och plats för att skriva tentamen.

Tänk på att det är ditt ansvar att lämna våra kontaktuppgifter till tentamensansvariga på ditt lärosäte så att de vet var de ska skicka din tentamen.

På tentamensdagen kommer du i god tid innan tentan börjar. Adressen är Nedre Åkargatan 67A i Vuxenutbildningens lokaler. Vi finns på plan 2 och det är skyltat Utbildningscentrum.

Kom ihåg att meddela oss om du av någon anledning inte kan tentera eftersom tentamen alltid medför både lokal- och personalomkostnader. 

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2019-02-27

Ansök om tentamen via e-tjänst

Ansök om tentamen hos Utbildningscentrum via vår e-tjänst. OBS! Vår e-tjänst är uppdaterad och kräver nu e-legitimation. Ansök om tentamen här! (kräver e-legitimation)