Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss information bor fortfarande här men när du söker efter information ska du istället göra det på  www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakt kundtjänst på 026-17 80 00.

Du är här: 

Studievägledning

Studievägledning Gävle - för alla vuxna gävlebor

Är du osäker på vad du ska göra i framtiden eller hur du ska planera dina fortsatta studier? Kontakta Studievägledning Gävle

Vi ger vägledning och information om studievägar och yrkeskarriär. Med studievägledaren samtalar du kring dina tankar och idéer.

Vi hjälper dig att bli medveten om:
- dig själv och din nuvarande situation
- dina möjligheter och eventuella begränsningar
- dina valalternativ

Vägledningssamtalet hjälper dig att göra en handlingsplan och ger stöd för genomförande. Vi ger information om utbildningar, behörighetsregler, urval, studiefinansiering och ansökningstider.

På kontaktsidan hittar du mer information om oss.

Besök - drop-in

Du har möjlighet att som ett första steg i din planering få ett kortare samtal där du kan diskutera dina frågor och funderingar.
Måndag - Torsdag 13.00-15.00

Inbokade besök

Förbered dig med att skriva ner tankar, funderingar och eventuella mål.
Ta alltid med dig betyg och andra viktiga handlingar.

Självservice

Vår lokal är öppen måndag-fredag 08.00-15.00. Där kan du själv hämta information i form av kataloger och annat material.

Nivåtest

Om du inte har betyg som visar dina förkunskaper i ett ämne eller om det var längesedan du studerade och du behöver ta reda på vilken nivå du ligger på så kan du göra ett nivåtest.

Här kan du läsa mer om nivåtest.Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2018-04-19