Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Komvux

Komvux - en del av den kommunala vuxenutbildningen. Hos oss kan du läsa in och komplettera grundskole- och gymnasieämnen.

Rätt till komvux

Från och med 1 januari 2017 är det en rättighet att gå utbildningar inom komvux för att bli behörig till högskola eller yrkeshögskola. Läs mer >>

Det har blivit lättare att hitta rätt utbildning för dig som vill studera på komvux på gymnasial nivå. Nu finns en utökad rätt att gå på komvux så att du kan bli behörig till högskolan eller yrkeshögskolan. Då kan det också bli lättare för dig att hitta jobbet du vill ha eller byta jobb?
Klicka här och se filmklipp >> 

Vad kan jag läsa?

 Du bestämmer själv inom ramen för vårt kursutbud vad ditt studiepaket ska innehålla. Det som begränsar valfriheten är dina förkunskaper.

På Komvux kan du

  • Läsa in och komplettera grundskole- och gymnasieämnen.
  • Välja att läsa på heltid eller någon enstaka kurs på dag- och kvällstid.
  • Välja den studieform som passar dig. Läs mer här

Flexibelt

Möjligheter att studera under mer flexibla former finns i ett flertal ämnen och på olika sätt inom Vuxenutbildningen. Dina studier ställer höga krav på att du kan ta eget ansvar för studierna och arbeta självständigt utifrån en studiehandledning. Du behöver också ha tillgång till egen dator.
Läs mer om flexibla studier här

Nivåtest

Om du inte har betyg som visar dina förkunskaper i ett ämne eller om det var längesedan du studerade och du behöver ta reda på vilken nivå du ligger på så kan du göra ett nivåtest.

Här kan du läsa mer om nivåtest.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2019-01-07

Läromedel

för distansstudier via Hermods

Bra att veta

för dig som studerar på Komvux