Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Du är här: 

Kulturhistoria och kulturarv

Sevärda kulturmiljöer

Historisk skyltDet roligaste sättet att uppleva historia är att besöka den! Länsmuseet Gävleborg och Gävle kommun arbetar tillsammans med att skylta upp Gävles bebyggelse- och kulturhistoria. Runt om i staden hittar du skyltarna. 

Bygdegårdar och lägergårdar

HembygdsgårdDet finns flera bygdegårdar och lägergårdar i kommunen med olika verksamheter. Här hittar du några av dem.

 

Utflyktsmål och sevärdheter

Gamla GefleGävle Turistcenter ger tips om en del kulturhistoriska miljöer som utflyktsmål och sevärdheter att besöka i kommunen. Läs mer på www.visitgavle.se

 

Gävle kommunarkiv

ArkivGävle kommunarkiv förvarar kommunala arkiv och enskilda arkiv. Vi har även ett stort och innehållsrikt bildarkiv med såväl porträttbilder som stads- och landskapsbilder.

 

Lokalhistoria på Stadsbiblioteket

Program på StadsbiblioteketVår kulturhistoria och vårt kulturarv är populära ämnen att forska i. Det finns många sätt att ta del av den lokala historien på Stadsbiblioteket i Gävle.

 

Skriftserien Kultur & Fritid Gävle

SkriftserienI skriftserien ”Kultur & Fritid Gävle ingår titlar som berör vår historia och vår nutid, vår natur och vår miljö. I Gävle finns flera förlag representerade. Några titlar finns att köpa på Akademibokhandeln i Gävle, Valbo och Sandviken som även har mer litteratur i ämnet. De flesta finns även att låna på Stadsbiblioteket i Gävle.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-11-27