Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Skidåkning

Skidåkare i Hemlingbybacken

Gävle har flera skidbackar och gott om längdskidspår.

Längdskidåkning

På vintern görs många motionsspår om till längdskidspår. Det finns belysta elljusspår, vanliga motionsspår och terrängspår med grövre struktur på flera platser och de drivs både av föreningar och kommunen. Läs mer och se en förteckning på sidan om motionsspår och skidspår i Gävle. Du kan också se status på skidspåren via vår spårstatus.

Alpint

Bomhusbacken

Bomhusbacken är lämplig för barn, nybörjare och snowboard. Grillplatser finns om du vill grilla korv. Backen drivs av Friluftsfrämjandet, som också erbjuder skidskola och hyr ut slalomutrustning, framförallt i storlekar anpassade till barn och ungdomar.

Hemlingbybacken

Backen passar både för nybörjare och mer avancerade åkare. I Hemlingbybacken med Snowpark finns en pulkabacke, en vanlig slalombacke och en backe med bigjump, rails och boxar för dig som vill hoppa och trixa. Nedanför backen finns grillplatser och en värmestuga där du kan byta om, värma dig och äta din matsäck. Nära backen ligger Hemlingbystugan med café/restaurang, bastu och minigym.

Hemlingbybacken med Snowpark drivs av Kultur & fritid – Fritid i samarbete med föreningarna Gävle Alpina skidklubb, Gefle Freestyle och Gävle Cykelamatörer.

Kungsberget (Sandvikens kommun)

Kungsberget är den närmsta lite större skidanläggningen. Där finns flera olika nedfarter och möjlighet att hyra utrustning. Det finns också olika typer av boende och restauranger i området.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-11-16

Tips!

Skidspår.se finns som app