Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss information bor fortfarande här men när du söker efter information ska du istället göra det på  www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakt kundtjänst på 026-17 80 00.

Hemlingby friluftsområde

Vår i Hemlingby friluftsområde

Hemlingby friluftsområde är Gävles största rekreationsområde och ligger i ett stort naturreservat drygt tre kilometer söder om Gävle centrum.

Välkommen till en grön oas i Gävle, som på vintern är vit! Här finner du motionsspår och skidspår i olika längder, Hemlingbybacken och snowpark, grillplatser, raststugor, teambanor och en naturstig. Gästrikeleden passerar också genom området.

Fika och må bra i Hemlingbystugan

För dig som är sugen på något gott finns Hemlingbystugans café och restaurang. Här kan du både äta och fika. På vardagarna serveras lunch och övrig tid går det att köpa fika, mackor och sallad.

I Hemlingbystugan kan du också träna, basta och ha möten och konferenser.

Barnens Hemlingby

För barnen finns bland annat lekområde, upplevelsespår, pulkabacke, skidspår och skridskobana. I Hemlingbystugan kan du hyra utrustning.

Ardennerhästen Berta erbjuder åkturer och arbetar ibland i skogen. Här finns även andra djur som du kan bekanta dig med som kaniner, höns, får och bin.

Sopsortering

I Hemlingby friluftsområde har vi infört sopsortering för en förbättrad miljö. Det innebär att du tar med dig skräpet från utflykten tillbaka till sopsorteringshuset vid spårcentralen och sorterar det i rätt kärl där. Kom ihåg att ta med påse!

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2018-01-25

Friluftsdag i Hemlingby?

Läs mer i informationsbladet Friluftsdag i Hemlingby Friluftsdag i Hemlingby - Information

Skidspårstatus

(I Spårkartan klickar du på skidåkaren, fliken längst upp till vänster) Här kan du se när det är spårat och status på spåren. Kultur & fritids spårpersonal uppdaterar vid nyspårning. Här finns även information om skidanläggningen. Skidspårstatus i Gävle