Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss information bor fortfarande här men när du söker efter information ska du istället göra det på  www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakt kundtjänst på 026-17 80 00.

Gavleån

Fiske i Gavleån

Gavleån bjuder på ett fint fiske mitt i centrala Gävle och det är gratis om du fiskar nedströms Strömdalens kraftverk vid Boulognerskogen.

För att du även i framtiden ska kunna fiska i Gavleån finns vissa regler som måste följas. Därför krävs det att du alltid har med dig ett giltigt id-kort och fiskekortet som ett bevis på att du tagit del av de fiskeregler som gäller.
Barn som inte har id-kort fiskar med vuxen som har giltigt fiskekort och id-kort.

Obs! Nya regler 2018 och kontrollavgift för brott mot fiskereglerna.

Fiskekort

E-tjänst för fiskekortvia e-tjänsten kan du hämta ut ett fiskekort för att fiska i Nedre Gavleån under 2018. 

Du kan också hämta ditt fiskekort hos Berras Sportfiske, Gävle Fiskredskap, Najc eller Gävle kommuns kundtjänst.

Fiskerapport

Varje år måste Nedre Gavleåns fiskevårdsområde rapportera till Fiskeriverket hur mycket fisk som fångats i ån. Därför är det väldigt viktigt att du som fiskar lämnar in fiskerapporten om du fångat någon fisk.

Du kan rapporterar din fiskefångst direkt här på webben eller lämna fångstrapporten på papper till samma ställen som du kan hämta fiskekort hos.

Fiskevärdar

Sedan våren 2009 finns det fiskevärdar vid Gavleån. Fiskevärdarna är utbildade fisketillsynsmän och deras uppgift är bland annat att kontrollera fiskekort och att se till att reglerna för fisket följs. De är alla mycket kunniga fiskare och värnar om fisket i ån. De svarar på frågor och kan ge dig tips och vägledning.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2018-02-13