Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Limön

Badplatsen vid Kalkudden

Havsbad på en idyllisk sommarö utanför Gävles kust. Det finns tre badplatser på ön. Sommarcafé, gästbåtbrygga och badbrygga, toaletter. Angöringsplats för Limöbåten.

Badplatsen vid Kalkudden ligger bredvid Limöbåtens angöringsplats och nära Limö café. Grillplats och toalett finns.

Stigsystemet som breder ut sig över ön börjar i hamnen. Ovanför cafeet kan man välja att gå mot Oxharen och Tärnviken, också kallad Badviken, i nordost eller fyrarna som ligger österut och Scoutviken som är en badplats på den södra stranden. Du kan ladda ned och skriva ut en översiktskarta över Limön.

Badplatsen vid Badviken/Tärnviken

Badplatsen vid Badviken/Tärnviken är det mest besökta badet och ligger på Limöns norra strand, cirka 1,5 kilometer från Limöbåtens angöringsplats. Stranden är långgrund och består av en blandning mellan sten och sand. Här finns grillplats, vindskydd och toalett.

Badplatsen vid Scoutviken

Badplatsen vid Scoutviken ligger på Limöns södra strand, knappt en kilometer från Limöbåtens angöringsplats. Här finns grillplats och toalett.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-12-19