Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss information bor fortfarande här men när du söker efter information ska du istället göra det på  www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakt kundtjänst på 026-17 80 00.

Du är här: 

Idrott, motion och friluftsliv

Innebandymatch

Gävle är en idrottskommun som ligger med i Sverigetoppen i många idrottsgrenar. Vi arbetar för att idrotten ska vara tillgänglig för alla medborgare på likvärdiga villkor. Detta kallar vi Hållbar idrott, ett idrottspolitiskt program.

Närheten till natur- och friluftsområden ger goda möjligheter till motion och friluftsaktiviteter, allt från utförsåkning till långfärdsskridskor.

Idrott och föreningar

Idrotten är stor i Gävle - bara Stockholm och Göteborg kan konkurrera vad gäller publika lagidrotter och vi ligger med i Sverigetoppen i många olika idrottsgrenar. Det finns många idrottsanläggningar och -hallar i Gävle och många av kommunens egna är bokningsbara på kvällar och helger.

Det finns över 500 ideella föreningar i kommunen. Vill du veta mer om någon förening? Du kan söka direkt i vårt föreningsregister.

Friluftsliv, motion och bad

Gavleån är ett av få vattendrag i Sverige med lax- och havsöringsfiske mitt i staden. I Hemlingby friluftsområde kan du året runt motionera och njuta av naturen. Här finns motionsspår, Hemlingbybacken med snowpark och med lift, lantrasdjur och upplevelsespår.

Fjärran Höjderbadet – Tropicanaland är Gävles största badanläggning med ett stort utbud av lek- och motionsmöjligheter.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-11-16

Följ arbetet med Gävles nya idrottsområde

Läs mer om det nya idrottsområdet på Sätraåsen: Gavlehov - en arenaby för alla www.gavle.se/gavlehov