Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Volontär

Volontärer i grupp

Att vara volontär är att ge lite av sig själv och sin tid. Ett besök av en volontär kan betyda mycket. Volontär Omvårdnad samordnar och förmedlar kontakt mellan människor för ömsesidig nytta och glädje.

Få besök av en volontär

Du kanske vill ha sällskap på promenaden, hjälp att läsa en tidning eller en bok eller bara småprata över en kopp kaffe. Tänk efter vad just du önskar och behöver. Det kostar inget att få besök av en volontär och de har tystnadslöfte.

Besöksgrupp

Besöksgruppens volontärer kan göra hembesök hos dig som är äldre och känner sig ensam. Kanske har du av olika anledningar svårt att komma dig för med att ta del av samhällets aktiviteter.

Besöksgruppens volontärer är specialutbildade i motivationssamtal. Deras uppdrag innefattar motiverande hembesök i syfte att öka ditt välbefinnande. Varje uppdrag innehåller tre hembesök hos dig samt att vid ett tillfälle följa med till önskad aktivitet eller arrangemang. Besöksgruppen utför ingen vård utan endast medmänskliga samtal.  

Bli volontär

Det finns mängder av volontärsuppdrag som du kan välja att ge av din tid och ditt engagemang till. Alla volontäruppdrag ser olika ut beroende på vem du träffar. Du kan besöka någon som känner sig ensam, spela kort en stund, vara sällskap på promenaden eller läsa för någon som inte ser. Du kan vara volontär på ett vård- och omsorgsboende, på en dagverksamhet och på en Träffpunkt (eller i ett hem).

Du bestämmer själv hur mycket du vill engagera dig som volontär. Du väljer också vilka uppgifter du vill åta dig. Du utför dina uppdrag helt ideellt och kan när som helst välja att bryta ditt volontärsuppdrag.

Intresserad?

Vill du veta mer om vad det innebär att vara volontär eller få besök av en volontär är du välkommen att ringa 026-17 24 24. När din intresseanmälan kommit in tar volontärsamordnaren kontakt med dig för att boka ett möte.

Du kan också anmäla ditt intresse för att bli volontär eller för att få besök av volontär via e-tjänster.

Om Volontär Omvårdnad 

Volontär Omvårdnad är en rekryteringsverksamhet i samarbete mellan kommunens volontärsamordnare och frivilliga i föreningar, församlingar och organisationer, till exempel Röda Korset, Svenska kyrkan, Lions, Erikshjälpen och Pingstkyrkan.

Volontärverksamheten är ett komplement till de insatser som utförs av Gävle kommun och ersätter inte arbetet som utförs av utbildad och avlönad personal.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2018-01-03