Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Ledsagare

Som ledsagare hjälper du en person med funktionsnedsättning att lättare komma ut i samhället.

Vem kan bli ledsagare?

Du som är 18 år eller äldre kan anmäla ditt intresse för att bli ledsagare. Du behöver ingen särskild utbildning eller erfarenhet. Däremot krävs personlig lämplighet utifrån personens funktionsnedsättning. Självklart måste du också ha tid för uppdraget i din vardag.

Att vara ledsagare

Som ledsagare är du en följeslagare som hjälper personer med funktionsnedsättning att lättare komma ut i samhället och på så sätt bryta social isolering. Det kan till exempel handla om att hjälpa personen att ta sig till och från olika aktiviteter.

Att vara ledsagare är att ge en personlig service och anpassa sig efter personens individuella behov.

Att vara uppdragstagare är inte samma sak som att ha ett arbete eller jobb. Som uppdragstagare omfattas du till exempel inte av något anställningsavtal, du är alltså inte anställd. Du har ett uppdrag där du får ersättning utifrån hur många timmar uppdraget omfattar.

Här kan du anmäla ditt intresse för att bli ledsagare

Är du redan ledsagare?

Du kan själv skriva ut blanketter för din tidrapportering.

.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-07-19

Vill du bli ledsagare?

Anmäl ditt intresse via e-tjänst E-tjänst ledsagare