Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss information bor fortfarande här men när du söker efter information ska du istället göra det på  www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakt kundtjänst på 026-17 80 00.

Dagbarnvårdare till Bomhus

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Som dagbarnvårdvårdare är du anställd av Gävle kommun och tar emot barn i ditt eget hem. Du arbetar med 5 barn i åldern 1-5 år. Barnantalet kan variera tillfälligt när det kommer barn från andra dagbarnvårdare. Den här formen av omsorg kallas pedagogisk omsorg. Det innebär att du som dagbarnvårdare ingår i en grupp om 3-4 kollegor från samma närområde. Ni träffas regelbundet med barngrupperna utomhus eller ibland i en lokal för gemensam verksamhet. Det betyder att barnen får en möjlighet att träffas och leka med andra barn. På så sätt blir det möjligt för barn och dagbarnvårdare att utföra aktiviteter i en större grupp än vad som annars hade varit möjligt. Det innebär att barnet har en fast vikarie om den ordinarie dagbarnvårdaren är ledig eller sjuk. Hoppas att just du vill bli vår nya dagbarnvårdare och kollega!

Arbetsbeskrivning

Som dagbarnvårdare tar du emot barn i ditt eget hem. Vilket innebär att verksamheten behöver skapa förutsättningar som stödjer barnets utveckling, lärande, lek och kommunikation. Det krävs individuell planering för varje barn, att vara behjälplig vid sovstunder och måltider samt medverka vid lek inom- och utomhus. Även föräldrakontakt, dokumentation och matlagning ingår i arbetsuppgifterna. Arbetet som dagbarnvårdare ser olika ut och innebär att man ibland arbetar som dagbarnvårdare i sitt hem. Medan man andra dagar möter upp sina kollegor och barn i gruppen, del av dag eller heldag.

Vi har fyra planeringsdagar per läsår då vi arbetar fram handlingsplaner och utvärderar vår verksamhet.

Kvalifikationer

Önskvärt med barnskötarutbildning eller motsvarande. Vi vill också att du som söker:
- Har erfarenhet av att arbeta med barn
- Ska kunna arbeta både självständigt och i arbetslag
- Vill utveckla dig själv som dagbarnvårdare
- Har lätt för att kommunicera och samarbeta med barn, föräldrar och kollegor
- Att sätta dig in i Allmänna råd som gäller för dagbarnvårdare
- Att arbeta enligt Gävle Kommuns värdegrund

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, så vänligen lämna in din ansökan så snart som möjligt.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Antal platser: 2

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2018-10-28
Referensnummer: UG 481/18
Sök jobbet här

Kontaktperson

Britt Hintze
Chef pedagogisk omsorg
Telefon: 026-17 24 86
E-post: britt.hintze@gavle.se

Facklig företrädare

Marie Sterner
Kommunal
Telefon: 026-17 99 14

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2018-06-11

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun