Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss information bor fortfarande här men när du söker efter information ska du istället göra det på  www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakt kundtjänst på 026-17 80 00.

Studie-och Yrkesvägledare till Vuxenutbildningen

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Vi skapar möjligheter. För det lokala näringslivet. För kompetensutveckling och sysselsättning. De 360 medarbetarna vid Näringsliv & arbetsmarknad Gävle bidrar till att göra Gävle attraktivt för företagande och framtidsvisioner. Hos oss jobbar du med att skapa de bästa förutsättningarna för lärande och personlig utveckling. Tillsammans gör vi Gävle konkurrenskraftigt.

Vi skapar möjligheter. För det lokala näringslivet. För kompetensutveckling och sysselsättning. De 300 medarbetarna vid Näringsliv & arbetsmarknad Gävle bidrar till att göra Gävle attraktivt för företagande och framtidsvisioner. Hos oss jobbar du med att skapa de bästa förutsättningarna för lärande och personlig utveckling. Tillsammans gör vi Gävle konkurrenskraftigt.

Arbetsbeskrivning

Är du studie- och yrkesvägledare och har erfarenhet av att jobba med människor som står utanför arbetsmarknaden? Känner du dig redo att ta nästa kliv till en roll där just du kommer ha en stor roll i att stärka människors möjlighet till egen försörjning? Vi söker nu en Studie- och yrkesvägledare till en helt ny tjänst i samverkan mellan Vuxenutbildningen och Utvecklingscentra, en del av Arbetsmarknadsenheten. Då tjänsten är ny kommer du få vara med och bygga upp och forma arbetssättet kring din roll från grunden.
Du kommer ha din bas på Vuxenutbildningen där du kommer ingår i en grupp på nio studie- och yrkesvägledare och ditt uppdrag kommer finnas på Utbildning & Arbete, en del av Arbetsmarknadsenheten. Där kommer du vara en del av Utbildning & Arbetets personalgrupp och jobba på ett uppsökande och flexibelt sätt. Ditt fokus kommer dock vara på just studie- och yrkesvägledning där du kommer vägleda, motivera och coacha deltagarna mot studier eller arbete.

Utbildning & Arbete uppdrag är att ge människor i Gävle som idag står, eller snart står utanför arbetsmarknaden, förutsättningar och verktyg att stärka sina möjligheter att få ett reguljärt arbete. För att uppnå vårt goda resultat har vi ett brett spektrum av metoder som vi arbetar med; arbetsmarknadscoaching, arbetsmarknadskunskap, situations anpassat ledarskap och NLP för att nämna några. Vuxenutbildningens utgångspunkt är Elevens förutsättningar och behov. Alla ska ha rätten att utbilda sig för att kunna utveckla sina kunskaper och sin kompetens. Syftet är att kunna stärka sin ställning i arbets- och samhällslivet samt för att främja sin personliga utveckling
Arbetet innebär att arbeta i team och att samarbeta med såväl externa som interna aktörer såsom arbetsförmedling, försäkringskassa, utbildningsanordnare och arbetsgivare.

Kvalifikationer

Du är behörig studie- och yrkesvägledare gärna med goda kunskaper i engelska. Du ska ha goda kunskaper i utbildningssystemet och om arbetsmarknaden. Särskild vikt kommer att läggas vid att du har ett professionellt förhållningssätt i vägledningssituationen för att kunna möta människor med olika behov och förutsättningar. Du ska vara flexibel, ha god samarbetsförmåga samt vara någon som kan slutföra projekt. Det är också viktigt att du är strukturerad och har god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt samt är duktig på att skapa nätverk. Meriterande är kunskaper inom utbildningskontrakt

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2018-10-21
Referensnummer: NAG 31/18
Sök jobbet här

Kontaktperson

Lisa Kvarnlöf
Vuxenutbildningschef
Telefon: 026-177171

Fackliga företrädare

Stefan Thunström
Lärarförbundet
Telefon: 026-179920

Karin Ahlgren
Lärarnas Riksförbund
Mobil: 073- 087 70 76

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2018-06-11

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun