Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss information bor fortfarande här men när du söker efter information ska du istället göra det på  www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakt kundtjänst på 026-17 80 00.

Studie- och yrkesvägledare till Lillhagen rektorsområde

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Lillhagen rektorsområde omfattar tre skolor, Sjöängsskolan F-6, Vikingaskolan F-6 och Lillhagsskolan F-9. Lillhagsskolan rektorsområde är inne i en utvecklingsfas där de prioriterade målen läsåret 18/19 är:

* Kunskap Att höja måluppfyllelsen i samtliga klasser
* Trygghet Att höja skolklimatindex i samtliga klasser
* Likvärdighet Att skapa ett systematiskt kvalitetsarbete där samtliga verksamheter och medarbetare är delaktiga och ansvariga
* Digitalisering Att höja den digitala kompetensen hos samtliga medarbetare samt öka användningen av digitala lär- och hjälpmedel.

I tjänsten som studie- och yrkesvägledare innebär detta en möjlighet att få vara med och påverka och forma uppdraget som en del i den verksamheten som ska leda till trygga elever med hög måluppfyllelse.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta mycket främjande och förebyggande och tillsammans med elever och övrig personal samt samarbetspartners är du med och bidrar till elevernas framtid, visioner och drömmar.

Som studie-och yrkesvägledare stödjer, följer och vägleder du eleverna genom hela grundskoletiden. Detta innebär att du arbetar med eleverna såväl enskilt som i grupp. Det innebär också att du planerar och avsätter tid på alla skolorna och i alla elevgrupper i området. En del av vägledningsarbetet kommer ske på våra F-6 skolor även om huvuddelen av uppdraget innefattar PRAO i åk 7-9 samt gymnasievalet. Du kommer även att stötta övrig personal i studie- och yrkesorienterande insatser som till exempel förberedelser och uppföljning av PRAO. Du samarbetar med lärarna inom ramen för undervisningen samt informerar och deltar vid föräldramöten, öppet hus och andra informationsmöten.

Din främsta uppgift är att stödja eleverna i att fatta välgrundade beslut om studie- och yrkesval på kort och lång sikt. En stor del av ditt arbete blir därför att informera och vägleda eleverna inför kommande studie- och yrkesvalssituationer. En annan viktig uppgift är att förbereda dom inför övergången mellan åk 6 och 7.

Du kommer att ingå i områdets elevhälsoteam.

Kvalifikationer

Om du tycker att detta uppdrag låter intressant söker vi dig som har examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet.

För att lyckas i rollen krävs att du kan arbeta självständigt, strukturerat och med ett analytiskt förhållningssätt där elevens bästa alltid är i fokus. Då arbetet sker i samverkan med många funktioner på såväl skolan som med andra aktörer, lägger vi stor vikt vid dina din förmåga att samarbeta med olika personer och anpassa dig till skilda förhållanden. Arbetet ställer mycket höga krav på kommunikativ kompetens och god pedagogisk förmåga. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Det är viktigt att du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer både med elever, föräldrar, lärare, företag och organisationer utanför skolan. Som person är du positiv och drivande och tar initiativ till alla delar i uppdraget. Vi önskar att dessa kvalifikationer kan styrkas genom vitsordad erfarenhet.

Meriterande är erfarenhet av arbete som studie- och yrkesvägledare inom grundskoleutbildningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid 100 %
Tillträde i januari 2019
Antal platser: 1
Varaktighet: Tillsvidare

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2018-11-04
Referensnummer: UG 485/18
Sök jobbet här

Kontaktperson

Tobias Winterliv
Rektor
Telefon: 026-17 72 82

Fackliga företrädare

Lärarnas Riksförbund Linda Olsson
Telefon: 026-179919

Lärarförbundet, Stefan Thunström
Telefon: 026-17 99 20

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2018-06-11

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun