Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss information bor fortfarande här men när du söker efter information ska du istället göra det på  www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakt kundtjänst på 026-17 80 00.

Fritidspedagog/förskollärare i Söderskolans mottagningsenhet

Vi jobbar med att skapa bra dagar året runt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Tillsammans bygger vi ett Gävle att vara stolta över, som växer och som gör skillnad i människors liv. Vi behöver dig för att bli ännu bättre. Du kan bli en av våra 7000 medarbetare som gör ett viktigt jobb. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med flera möjligheter till utveckling. Vårt öppna arbetsklimat präglas av respekt för allas lika värde.

Utbildning Gävle är Gävle kommuns största förvaltning med 3000 engagerade medarbetare. Vi ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förskolan är organiserad i åtta förskoleområden. Grundskolan består av åtta rektorsområden. Gymnasieskolan är fördelad på tre skolenheter. Skolan i Gävle ska vara en likvärdig skola med hög kvalitet. Alla elever har rätt till kvalificerad och stimulerande undervisning av behöriga och legitimerade lärare oavsett vilken skola de går i. Därför har vi höga förväntningar på såväl våra medarbetare som på barn och elever.

Söderskolans mottagningsenhet är en central verksamhet för mottagande av nyanlända elever från förskoleklass till åk 9. Här kartläggs eleverna under två månader innan placering sker i ordinarie skola. Utbildning Gävle har samtliga mottagningsenheter i stadsdelen Söder. Förskolans enhet Fruns hage, grundskolans enhet Söderskolan samt gymnasieskolans enhet Slussen.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med kollegor driva och utveckla fritidsverksamhet för grundskoleelever. Tjänsten innebär även att introducera rastaktiviteter, organisera utflykter och studiebesök. I tjänsten ingår att hålla dig välorienterad om aktuell forskning kring nyanländas förutsättningar till en god fritidssysselsättning, vara länken mellan skola/fritids och annan verksamhet efter skoltid. Du verkar för en aktiv fritid samt förmedlar den kunskapen ut i organisationen. Arbetet med att stödja rektorer och personal på mottagande skola med att öka kvalitet i fritidsverksamhet för elever med svenska som andraspråk är en del i uppdraget. Under förmiddagarna är verksamheten i huvudsak förlagd till mottagningsgruppen och arbetet sker nära lärarna utifrån en gemensam planering. Tillsammans ska ni arbeta så varje elev utifrån sin förmåga och förkunskaper utvecklas mot de sociala målen och kunskapsmålen enligt läroplanen. På eftermiddagen övergår verksamheten till fritidsverksamhet där integrering mellan skola, fritids och fritidsaktiviteter är viktig.

Kvalifikationer

Fritidspedagog, legitimerad/examinerad lärare med inriktning mot fritidshem eller legitimerad/examinerad förskollärare. Tidigare erfarenhet av arbete med nyanlända i skola/fritids är meriterande. Du ska kunna arbeta självständigt och i team, ha en god social förmåga, vara en ansvarstagande och engagerad person, som har idéer och tankar om hur barn utvecklas. Du behöver vara lösningsinriktad och se möjligheterna till utveckling hos varje barn.

Du får gärna ha intressen inom musik, drama, konst, idrott, dans, foto, konsthantverk, litteratur, friluftsliv mm.

Vi ser gärna att sökande har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad anställning tom vårterminen 2019. Med ev. möjlighet till förlängning.
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2018-11-04
Referensnummer: UG 496/18
Sök jobbet här

Kontaktperson

Marinka Malmi
Biträdande rektor
Telefon: 026-17 72 28
E-post: marinka.malmi@gavle.se

Fackliga företrädare

Lärarförbundet, Stefan Thunström
Telefon: 026-17 99 20

Lärarnas riksförbund, Linda Olsson
Telefon: 026-17 99 19

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2018-06-11

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun