Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss information bor fortfarande här men när du söker efter information ska du istället göra det på  www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakt kundtjänst på 026-17 80 00.

Lärare till Söderskolans mottagningsenhet F-9

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.


Arbetsbeskrivning

Tjänsten i mottagningsgruppen innebär mottagning av nyanlända elever, kartläggning av ämneskunskaper samt undervisning i Ma/NO alternativt Sva/SO i första hand. Undervisning i andra ämnen utifrån din behörighet kan bli aktuellt. I samarbete med övriga lärare, biträdande rektor och modersmålslärare upprättar du underlag för placering.

Eleverna är i mottagningsgrupp under åtta veckor för att sedan placeras i ordinarie skola vilket gör att du som lärare måste ha ett flexibelt tänkande. I tjänsten ingår att vara i framkant inom forskning kring andraspråksinlärning samt att förmedla den kunskapen ut i organisationen. Det innebär även att arbeta utvecklande med lärare och övrig personal inom mottagningsenheten. Samarbete med modersmålslärare och deras biträdande rektor kommer att vara en naturlig del i detta arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
Grundskollärarexamen och har legitimation med behörighet i Ma/NO alternativ SO- ämnen samt SVA mot de högre åldrarna. I övrigt ser vi gärna att du har en bred ämneskompetens.

Meriterande är:
*Erfarenhet av arbete med kartläggning av ämneskunskaper hos nyanlända
*Flerspråkighet

Som lärare ser du möjligheter och kan tänka och prova nytt. Din förmåga att utvärdera och göra ändringar i ditt sätt att undervisa utifrån elevernas behov är stor.

* Vana att undervisa nyanlända elever
* Vana vid språk-och kunskapsutvecklande arbetssätt i klassrummet

Vi vill även att du har:
* god insikt och kunskap i skolans styrdokument och har en god förmåga att omsätta dem praktiskt i det dagliga arbetet
* förmåga att vara en tydlig ledare och vuxen förebild för eleverna
* kan samarbeta, skapa goda relationer och är tydlig i din dialog med eleverna, föräldrarna och dina kollegor
* har ett förhållningssätt som stämmer överens med skolans och kommunens värdegrund
* är van att använda datorn som ett pedagogiskt verktyg

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid 100 %
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1
Varaktighet: Tillsvidare

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2018-11-04
Referensnummer: UG 495/18
Sök jobbet här

Kontaktperson

Marinka Malmi
Biträdande rektor
Telefon: 026-17 72 28
E-post: marinka.malmi@gavle.se

Fackliga företrädare

Lärarförbundet, Stefan Thunström
Telefon: 026-17 99 20

Lärarnas riksförbund, Linda Olsson
Telefon: 026-17 99 19

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2018-06-11

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun