Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss information bor fortfarande här men när du söker efter information ska du istället göra det på  www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakt kundtjänst på 026-17 80 00.

Rektor för SFI, utbildning i svenska för invandrare

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Vi skapar möjligheter. För det lokala näringslivet. För kompetensutveckling och sysselsättning. De 360 medarbetarna vid Näringsliv & arbetsmarknad Gävle bidrar till att göra Gävle attraktivt för företagande och framtidsvisioner. Hos oss jobbar du med att skapa de bästa förutsättningarna för lärande och personlig utveckling. Tillsammans gör vi Gävle konkurrenskraftigt.

Utbildning är en kärnfråga i Gävle kommuns utveckling. Vuxenutbildningen är en viktig aktör för att höja utbildningsnivån hos invånarna i kommunen. Vårt uppdrag är att stödja och stimulera vuxnas lärande. Hos oss ska man ges möjlighet att utveckla sina kunskaper och sin kompetens för att stärka sin ställning i arbetsliv, samhällsliv och för personlig utveckling. Vi ger människor en andra chans. Vi samverkar med andra verksamheter för att utbilda till arbete eller vidare studier. Vuxenutbildningen har ca 3200 studerande per år inom skolformerna särskild utbildning för vuxna, grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning samt utbildning i svenska för invandrare (SFI). I verksamheten finns även Studievägledning Gävle samt ett Utbildningscentrum för distansstudier.

Vi söker nu ytterligare en rektor till SFI, utbildning i svenska för invandare som är en verksamhet med ca 50 medarbetare och ca 1500 elever per år. Skolledningen för SFI, utbildning i svenska för invandare kommer att bestå av två rektorer.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder ett stimulerande arbete som har nya utmaningar att hantera varje dag i en mångkulturell miljö.

Som rektor kommer du att ingå i ett delat ledarskap över SFI och har tillsammans med rektor Erik Eriksson en nyckelroll för SFI:s fortsatta utveckling. Du och Erik förväntas ha en tät samverkan och ni tillsammans bidrar med ett ledarskap som inbjuder elever och medarbetare till delaktighet och inflytande i ett ständigt pågående utvecklingsarbete för ökad måluppfyllelse. Ni ska säkerställa planering, genomförande, uppföljning och utvärdering i linje med de krav som ställs i de nationella och lokala styrdokumenten för verksamheten.

Rekrytering av SFI:s personal samt genomförande av medarbetar- och lönesamtal är ett delat ansvar. I dina arbetsuppgifter ingår även att ansvara för systematiskt arbetsmiljöarbete. SFI samverkar med många olika myndigheter och enheter lokalt och regionalt och som rektor ska du initiera och aktivt delta i samverkan samt vara skolformens talesperson i olika sammanhang.

Du är direkt underställd Vuxenutbildningschefen och ingår i Vuxenutbildningens ledningsgrupp, med ett gemensamt ansvar för den samlade Vuxenutbildningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk högskole- eller universitetsexamen och flerårig erfarenhet av pedagogisk verksamhet samt ledarskap. Meriterande är:
- Att ha genomgått den statliga rektorsutbildningen.
- Arbetslivserfarenhet från arbete inom vuxenutbildning och SFI.
- Erfarenhet och ledning av samverkan mellan olika enheter

Du är engagerad i modern pedagogik och skolutveckling och har ett intresse av integrations- och samhällsfrågor och använder IT som stöd i det dagliga arbetet.

Du är en erfaren ledare, som har hög kompetens i att leda pedagogisk utveckling med fokus på elevernas kunskapsutveckling. Du är tydlig, strukturerad och ditt ledarskap inbjuder till delaktighet och kommunikation både för elever och medarbetare. Du har lätt för att fatta beslut och du är bra på att genomföra besluten inom given ram och tid.

Som person är du en kreativ och flexibel problemlösare med förmåga att lyssna och skapa engagemang. Du har en personlig mognad och känner dig trygg i dig själv och i din yrkesroll. Vi lägger stor vikt vid att du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer, eftersom Vuxenutbildningen är en mångfasetterad verksamhet med många samverkanspartner.

Vi erbjuder ett utmanande arbete i en kommun som växer och där kvalitet, bemötande och samarbete är de viktigaste framgångsfaktorerna i vår gemensamma värdegrund.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

Fackliga företrädare:
Lärarnas Riksförbund, Håkan Aksén, hakan.aksen@gavle.se
Lärarförbundet, Monika Abberyd, monika.abberyd@gavle.se
Skolledarna, Mathilda Bergström, 026-17 71 81
Vision, Marie Hemlin, 026-17 93 10

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2018-10-28
Referensnummer: NAG 32/18
Sök jobbet här

Kontaktperson

Lisa Kvarnlöf
Vuxenutbildningschef
Telefon: 026-177171

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2018-06-11

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun