Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss information bor fortfarande här men när du söker efter information ska du istället göra det på  www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakt kundtjänst på 026-17 80 00.

Miljöinspektör med inriktning hälsoskydd

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Vi skapar framtidens Gävle. På Samhällsbyggnad Gävle är vi 170 medarbetare med bred och djup kompetens som gör Gävle renare, snyggare och tryggare. Här får du som är nytänkande och aktiv goda möjligheter att påverka din egen karriär- och löneutveckling. Hos oss arbetar bland annat arkitekter, GIS-utvecklare, bygglovshandläggare samt gatu- och planingenjörer. Tillsammans gör vi att Gävle växer.

Var med och gör Gävle till Sveriges bästa miljöstad! Vi söker en miljöinspektör till Miljö- och hälsoskyddsavdelningen med inriktning hälsoskydd. Vid avdelningen är vårt huvudsakliga uppdrag tillsyn av inre och yttre miljöer. Vi arbetar fortlöpande med att utveckla kvalitén i vårt arbete och har som mål att ha nöjda kunder. Vid Miljö- och hälsoskyddsavdelningen arbetar miljöchef, 28 miljöinspektörer och tre administratörer. Vi är totalt 32 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Som miljöinspektör genomför du tillsynsarbete utifrån miljöbalken och tillhörande lagstiftningar. Inom området hälsoskydd genomförs tillsyn och handläggning av ärenden kopplade till inomhusmiljö i bostäder, offentliga lokaler, skolor och förskola, men även till enskilda avlopp. I rollen som miljöinspektör hos oss ingår också att ge information och rådgivning inom tillsynsområdet, till Gävles företag och invånare. Inom vissa ämnesområden använder du dig av mätinstrument och tolkar, samt analyserar olika mätresultat.

Att arbeta med att utveckla vår tillsynsmetodik tillsammans med avdelningen kommer också att ingå i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande med erfarenhet av tillsyn samt handläggning av ärenden som rör inomhusmiljö kopplat till bostäder och offentliga lokaler, samt yrkesmässiga hygieniska verksamheter. Du har även goda kunskaper inom miljölagstiftningen och förvaltningsrätt.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du kommunicerar på ett förtroendegivande sätt, så att ditt budskap når fram. God omdömesförmåga krävs, då det är nödvändigt att i tjänsten göra bra avvägningar och prioriteringar av ärenden. Arbetet kräver också ett gott bemötande av kunder och medarbetare, varför vi söker en medarbetare med god social kompetens och med god samarbetsförmåga.

Då en stor del av själva arbetet sker självständigt, ser vi att du har erfarenhet av att på egen hand driva processer och arbetsuppgifter framåt. Du har förmågan att formulera dig tydligt, både muntligt och skriftligt.
För denna tjänst krävs också god kunskap i att använda Office-paketet, samt erfarenhet av GIS och handläggningssystemet Vision eller liknande. Du har körkort med minst B-behörighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid Vikariat 1 år
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2018-10-28
Referensnummer: SBG 22/18
Sök jobbet här

Kontaktpersoner

Patrik Gustavsson
Miljöchef
Telefon: 026-17 83 17

Sara Sellström
HR-strateg
Telefon: 026-17 82 05

Facklig företrädare

Katrin Olsson
Naturvetarna
Telefon: 026 -17 82 64

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2018-06-11

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun