Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss information bor fortfarande här men när du söker efter information ska du istället göra det på  www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakt kundtjänst på 026-17 80 00.

Grafisk kommunikatör

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På kommunledningskontoret är du i händelsernas centrum. Våra drygt 200 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan förvaltningarna och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka. Vi gör Gävle tillsammans.

Kommunikationsavdelningen är navet i kommunkoncernens kommunikation. Vi har det strategiska övergripande ansvaret för all kommunikation och vi både leder, stöttar, utvecklar och följer upp kommunikationsinsatser i hela koncernen. Våra viktigaste mål är att öka förtroendet för kommunkoncernens verksamheter samt öka gävlebornas möjligheter att påverka och vara delaktiga i Gävles utveckling och framtid.

Vi är 15 medarbetare som erbjuder specialiststöd i varumärkesfrågor, mediehantering, storytelling, copy, webbutveckling, e-tjänster, sociala medier, visuell gestaltning och kommunikationsplanering. Vi vill alltid förbättras och vara en självklar och uppskattad samarbetspartner som uppfattas som kunnig, prestigelös och effektiv. Gott samarbete med kommunkoncernens förvaltningar och bolag är en självklarhet för oss.


Arbetsbeskrivning

Vi arbetar genomtänkt, långsiktigt och konsekvent med att stärka bilden av Gävle och Gävle kommun. I det arbetet är du en viktig person då våra verksamheters visuella språk och framtoning är en viktig del i hur vi uppfattas.

Dina uppgifter består framför allt av formgivning och originalarbete. Du kommer att ha en operativ roll och främst producera trycksaker utifrån beställningar. Det kan handla om att göra nytt, eller utifrån mallar skapa eller revidera broschyrer, foldrar, affischer, roll-ups, mässmaterial, profilprodukter och annonser. Kvalitetssäkring är en given del i rollen och ett stöd i detta är kommunens grafiska profiler och riktlinjer. Att hantera och anpassa bilder för digitala kanaler, tex webb och sociala medier, ingår också i arbetet.

I din roll ingår också en viktig uppgift att vara beställare gentemot kommunens upphandlade tryckerier. Det kan även förekomma att du agerar beställare av externa resurser som byråer och andra tjänsteleverantörer. Det är därför önskvärt att du har erfarenhet av att göra direktupphandlingar eller avrop mot befintliga avtal.

Kvalifikationer

Du är relationsinriktad och tålmodig med god samarbetsförmåga. Du är självgående och arbetar strukturerat, likaså har du förmågan att hålla många uppdrag i gång parallellt. Du är van att hantera deadlines och snabba korrigeringar. Du är ansvarstagande och ser dina uppdrag ur ett helhetsperspektiv. Vi sätter stort värde vid dina personliga egenskaper.

Du har en utbildning inom grafisk kommunikation eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du ska ha erfarenhet av att tidigare ha producerat trycksaker samt att du har kunskaper i bildhantering och Adobes programvaror, tex Photoshop och InDesign.

Vid en intervju vill vi att du tar med dig någonting av dina tidigare produktioner eller arbeten.

Du rapporterar direkt till chefen för webb- och produktionsenheten vid kommunledningskontoret.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1
Varaktighet: 6 månader eller längre Vikariat ca 11 månader.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2018-10-21
Referensnummer: KLK 46/18
Sök jobbet här

Kontaktperson

Veronica Bångfeldt
Enhetschef Kommunikationsavdelningen
Telefon: 026-17 71 04
E-post: veronica.bangfeldt@gavle.se

Fackliga företrädare

Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05

Lena Nilsson
SACO
Telefon: 026-17 80 74

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2018-06-11

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun