Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss information bor fortfarande här men när du söker efter information ska du istället göra det på  www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakt kundtjänst på 026-17 80 00.

Webbkommunikatör

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På kommunledningskontoret är du i händelsernas centrum. Våra drygt 200 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan förvaltningarna och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka. Vi gör Gävle tillsammans.

Kommunikationsavdelningen är navet i kommunkoncernens kommunikation. Vi har det strategiska övergripande ansvaret för all kommunikation och vi både leder, stöttar, utvecklar och följer upp kommunikationsinsatser i hela koncernen. Våra viktigaste mål är att öka förtroendet för kommunkoncernens verksamheter samt öka gävlebornas möjligheter att påverka och vara delaktiga i Gävles utveckling och framtid.

Vi är 15 medarbetare som erbjuder specialiststöd i varumärkesfrågor, mediehantering, storytelling, copy, webbutveckling, e-tjänster, sociala medier, visuell gestaltning och kommunikationsplanering. Vi vill alltid förbättras och vara en självklar och uppskattad samarbetspartner som uppfattas som kunnig, prestigelös och effektiv. Gott samarbete med kommunkoncernens förvaltningar och bolag är en självklarhet för oss.


Arbetsbeskrivning

I uppdraget ingår att vara en del i att förvalta och utveckla kommunens och platsen Gävles digitala kanaler, däri ligger kommunens externa webbplatser, intranätet, e-tjänster, sociala medier samt övriga digitala kanaler som kommunen ansvarar för.

Rollen som webbkommunikatör är operativ och innebär att verka för att informationen i våra kanaler är relevant, lätt att hitta och förstå.
Som webbkommunikatör i Gävle kommun kommer du bl.a. att:

Publicera innehåll i olika digitala kanaler, ex www.gavle.se och kommunens sociala medier

• Producera egna och bearbeta andras texter
• Anpassa innehåll efter behov, målgrupp, kanal och besökarens situation
• Hantera och bearbeta bilder
• Ta fram webbplatsstatistik
• Tillsammans med webbkollegor kravställa utveckling av våra webbplatser

• Stötta i kommunikationsprojekt
• Samarbeta med kommunikatörer och sakkunniga i Gävle kommunkoncern
• Jobba med tillgänglighet och sökmotors-optimering
• Utbilda användare i digitala verktyg
• Hantera blanketter
• Ingå i webbteamet

Kvalifikationer

Vi söker en webbkommunikatör med operativ erfarenhet, gärna från en större organisation, som har jobbat med webb och texthantering.
Du behöver ha vana från att arbeta målgruppsorienterat och ha kunskap i att skriva texter och anpassa innehåll därefter. Fördel är om du har kunskap av Wordpress och Photoshop. Vi ser gärna att du har jobbat med sociala medier. Det är också bra om du har kännedom om användbarhet, tillgänglighet och sökmotorsoptimering (SEO).

Det är viktigt att du är lösningsorienterad och att du är intresserad av att utveckla vår digitala närvaro tillsammans med dina kollegor. Att ta ansvar, samarbeta med andra och agera professionellt är en förutsättning för att du ska kunna göra ett bra jobb. Vi kommer att sätta stort värde vid dina personliga egenskaper.

Du har en akademisk utbildning, gärna medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig, samt erfarenhet inom webbkommunikation.

Du rapporterar direkt till enhetschefen för webb-och produktionsenheten vid kommunledningskontoret.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1
Varaktighet: 6 månader eller längre Vikariat ca ett år, tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Urval sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Veronica Bångfeldt
Enhetschef Kommunikationsavdelningen
Telefon: 026-17 71 04
E-post: veronica.bangfeldt@gavle.se

Fackliga företrädare

Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05

Lena Nilsson
SACO
Telefon: 026-17 80 74

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2018-06-11

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun