Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss information bor fortfarande här men när du söker efter information ska du istället göra det på  www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakt kundtjänst på 026-17 80 00.

Kemikaliesmarta Östers förskola söker två förskollärare

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Inom Brynäs/Nynäs förskoleområde lägger vi stor vikt på arbetet med pedagogisk dokumentation och att utveckla vårt kunnande kring det. Pedagogisk dokumentation är ett verktyg för att utveckla verksamheten, förskolans miljö och oss själva. Samtliga förskolor arbetar med ett gemensamt tema under verksamhetsåret. För att utveckla vårt kollegiala lärande inom området har vi olika nätverk; interkulturellt, IKT, läspiloter, pedagogiska utvecklingsledare och likabehandlare.

Alla 13 förskolor på vårt område arbetar med samma tema och prioriterade mål. Temat är barn utforskar vår närmiljö. Östers förskola är en nybyggd kemikaliesmart förskola där byggmaterial och inventarier har en miljömärkning. Förskolan består av fyra stycken hemvister. Östers förskola är en demokratisk mötesplats, för barn, vårdnadshavare och pedagoger. Här läggs grunden för ett livslångt lärande genom en rolig, trygg och lärorik verksamhet för alla våra barn. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Hållbar utveckling ingår som en naturlig del i verksamheten. Du erbjuder våra barn en rolig, trygg och lärorik verksamhet. En verksamhet som utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och som utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med kollegorna i arbetslaget har du som förskollärare huvudansvar för den pedagogiska verksamheten på förskolan. I arbetet ingår planering, genomförande, dokumentation och uppföljning samt utvärdering av verksamheten enligt beslutande mål och riktlinjer.
I en av tjänsterna kommer det att ingå ett utvecklingsledaruppdrag.

Kvalifikationer

Värdegrund och demokrati är centrala begrepp för dig som du värnar om, i teori och i praktik. Du har kunskap eller vill lära dig mer om hållbar utveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet av andraspråksutveckling och interkulturellt förhållningssätt. Kan du spela på något instrument som du kan använda i undervisningen så är det önskvärt.
Examen från förskollärarutbildning och legitimation till förskolan.

Vi vill också att du som söker:
-är väl förtrogen med förskolans läroplan
-driver och utvecklar arbetet på förskolan i enlighet med styrdokumenten.
-ska kunna omsätta modern pedagogisk teori i praktiskt arbete.
-ska kunna arbeta både självständigt och i arbetslag.
vill utveckla dig själv som pedagog och är öppen för förändringar.
-har lätt för att kommunicera och samarbeta med barn, föräldrar och kollegor.
-arbetar enligt Gävle kommuns värdegrund
-är förtrogen med att använda dagens teknik och följer med i den tekniska utvecklingen, såsom IKT.
-använder Tecken som stöd i undervisningen

För tjänsten som utvecklingsledare så är det meriterande att ha dokumenterad och vitsordad erfarenhet av arbete som detta.


Är DU förskolläraren vi söker?

Vill du vara med och utveckla verksamheten på Östers förskola så sök denna tjänst!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid 100 %
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 2
Varaktighet: Tillsvidare

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2018-10-28
Referensnummer: UG 468/18
Sök jobbet här

Kontaktperson

Monia Löhman
Biträdande förskolechef
Telefon: 026-17 99 91

Fackliga företrädare

Lärarförbundet Anna Söderlund
Telefon: 070-6482822
E-post: anna.soderlund@gavle.se

Lärarnas riksförbund, Linda Olsson
Telefon: 026-17 99 19

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2018-06-11

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun