Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Gävleberättelser

Det händer mycket i Gävle, inte minst inom Gävle kommun. Här visar vi en del av allt som är på gång.
 • Frida från Gävle ger järnet mot OS

  Frida från Gävle ger järnet mot OS

  Landslagstjejen Frida Lundblad från Gävle har fina meriter i puckelpistbackarna och har precis kommit igen efter ett skadedrabbat år. Nu siktar hon på en plats i puckelpistlaget i OS i Sydkorea 2018. Men allt började i Hemlingbybacken.

 • Abshir på rätt kurs med KAA

  Abshir på rätt kurs med KAA

  Det går att hitta vägar trots ofullständiga betyg eller andra hinder för skola eller jobb. Abshir Abdi tog hjälp av KAA, Kommunens aktivitetsansvar i Gävle, för att komma vidare med drömmen om att hitta ett jobb och bilda familj. 

 • Musik kan bygga broar

  Musik kan bygga broar

  - Istället för att använda medicin så kan man använda musik som ett hjälpmedel i vissa situationer, säger Susanne Johansson, undersköterska på Selggrensgården i Gävle

 • Vindsus i ansiktet med parcykel

  Vindsus i ansiktet med parcykel

  Alla ska få cykla! I Gävle kommun finns det parcyklar på många vård- och omsorgsboenden för att funktionsvarierade ska kunna få sig en sommarcykeltur med vinden i ansiktet. Häng med ut och trampa!

 • Invotech Solutions AB nyckeln till ordning och reda för stora företag

  Invotech Solutions AB nyckeln till ordning och reda för stora företag

  Invotech Solutions är ett prisbelönt IT-innovationsföretag från Gävle. Så sent som i höstas vann de pristet European Satellite Navigation Competition för sitt arbete med program och utrustning som hjälper stora företag att skapa virtuella lager. 

 • En viktig vän i vardagen

  En viktig vän i vardagen
 • Stor, modern och miljövänlig

  Stor, modern och miljövänlig

  Gavlehovshallen kommer inte bara bli en av de största och modernaste idrottsarenorna i Sverige, den är även miljöklassad. Här kan både sportutövare och åskådare vistas i en miljömässigt hållbar och sund inomhusmiljö.

 • Festlig rundtur för nyinflyttade

  Festlig rundtur för nyinflyttade

  Två gånger om året bjuder Gävle kommun nyinflyttade på en rundtur för att hälsa dem välkomna och hjälpa dem upptäcka sin nya hemstad. Veckans tur blev extra festlig.

 • Limöbåten putsad och klar för säsongsstart

  Limöbåten putsad och klar för säsongsstart

  Den första april startar Limöbåten sina turer ut i Gävles skärgård. M/S Drottning Silvia har putsats och fixats under vintern och våren och bakom arbetet för att göra båten fin finns bland andra Riwad Abdu.

 • Owe gav 65 förslag till firande

  Owe gav 65 förslag till firande

  Nu är vi 100 000 Gävlebor! Det ska vi fira i samarbete med flera evenemang resten av året. Det blir också flera tårtkalas, i enlighet med Gävlebornas förslag.

 • Så kan Gävle se ut 2030

  Så kan Gävle se ut 2030

  Högstadie- och gymnasieelever har tagit fram förslag och idéer på hur ett hållbart Gävle kan se ut och fungera 2030. Idéerna presenterade de för politiker, tjänstemän, företag och andra intressenter vid ett rådslag på Högskolan i Gävle.

 • Kompissnack skapar ro i skolan

  Kompissnack skapar ro i skolan

  Det är mars månad och En Bra Start har dragit ett nytt Kompissnack på Vikingaskolan i Gävle. Där möts skolelever och ledare för att prata om hur man blir en bra kompis och hur man visar och får respekt. Samtal och lekfulla övningar visar hur eleverna kan hjälpa varandra att skapa en bättre skolmiljö.

 • Snowpark för alla nivåer

  Snowpark för alla nivåer

  Hemlingbybacken har lockat allt fler åkare de senaste åren. Snowparken som byggts av Gävle kommun i samarbete med Freeskiinggymnasiet i Sandviken lockar. Tagga någon som borde testa hoppen under Sportlovet v 9.

 • Bronskonstverket Najad har en ny look

  Bronskonstverket Najad har en ny look

  Helfixad och nyfrissad ställs bronskonstverket Najad på sin nya plats på Börsplan mitt emot Grand Hotel. Se här hur hon fick sin nya look.

 • De tycker till om Gävles framtid

  De tycker till om Gävles framtid

  Det har strömmat in 1200 idéer, frågor och synpunkter om hur Gävle ska se ut och fungera i framtiden. Under februari och mars presenteras förslaget till Översiktsplan Gävle kommun år 2030, på öppna möten runt om i kommunen. Möt några som tagit chansen att påverka det slutgiltiga beslutet!

 • Yrkesprogram ska ge högskolebehörighet

  Yrkesprogram ska ge högskolebehörighet

  Från och med i höst kommer alla program på Gävles kommunala gymnasieskolor ge högskolebehörighet. Förhoppningen är att locka fler elever till yrkesprogram och jobb i bristyrken.

 • Gävle äger tillväxtligan i Gästrikland

  Gävle äger tillväxtligan i Gästrikland

  Gävle äger tillväxtligan i Gästrikland 2016. Nio av de tio företag som växte snabbast under förra året är verksamma i Gävle.

 • Elever lär sig kodning med robotar

  Elever lär sig kodning med robotar

  Robotprogrammering blir allt vanligare i Gävles förskolor och skolor. Femte- och sjätteklassarna vid Ytterharnäs skola är bara några av de elever som lär sig grunderna i kodning under lektionstid. 

 • ”Bockumentären” om Gävlebocken

  ”Bockumentären” om Gävlebocken

  Gävle stad har träffat dokumentärfilmaren Johan Palmgren för att ställa några frågor om varför han valde att göra en film om livet kring bocken i Gävle. 

 • Nytt kundanpassat arbetssätt för Gävle kommuns hemtjänst

  Nytt kundanpassat arbetssätt för Gävle kommuns hemtjänst

  Nöjdare kunder, tryggare medarbetare och högre personkontinuitet är effekterna av ett nytt arbetssätt som under året arbetats fram inom en pilotgrupp i Gävle kommuns hemtjänst.

 • Gott nytt år önskar Gävle stad

  Gott nytt år önskar Gävle stad

  Det har hänt spännande grejer inom Gävles näringsliv under 2016. Här kan du se ett axplock av det vi berättat här på Gävle stad om Gävlebor, händelser och företag under året.

 • Julstämning i Gävle

  Julstämning i Gävle

  Snön verkar inte vilja ligga kvar men det är ändå julstämning i centrala Gävle.

 • Samarbete bakom unik idrottshall

  Samarbete bakom unik idrottshall

  Gävle kommun och Korpföreningen Heros har tillsammans planerat handikappanpassningen av Vallbacksskolans idrottshall. Heros kan nu samla all idrottsverksamhet för funktionsnedsatta på ett ställe, vilket varit särskilt värdefullt för elhockeyspelarna.

 • Petter snackade allvar och lek på KAA i Gävle

  Petter snackade allvar och lek på KAA i Gävle

  KAA står för kommunens aktivitetsansvar. Där mötte Petter nyligen en grupp Gävleungdomar som av olika anledningar inte slutfört skolan, och snackade om att det går att lyckas trots dyslexi och koncentrationssvårigheter.

 • Issa vill ge civilbefolkningen en röst

  Issa vill ge civilbefolkningen en röst

  Fristadskonstnären Issa Touma vill ge invånarna i Aleppo en röst och berätta historier som inte syns i media. Den 7 december har han vernissage på Gävle konstcentrum. Följ med bakom kulisserna till en utställning med ett klart syfte.

 • Lill-bocken tog plats i gärdesgården

  Lill-bocken tog plats i gärdesgården

  Idag flyttade lill-bocken in i hägnet på Slottstorget. 38 elever från naturvetenskapliga föreningen på Vasaskolan bar honom från den vanliga platsen i backen nedanför hägnet och in i rampljuset.

 • Juligare Gävle i år

  Juligare Gävle i år

  Det lackar mot jul och arbetet med att pynta Gävles stadskärna pågår för fullt. Nytt för i år är bland annat ljusdekorationer vid Centralplan.

 • Kommun och näringsliv tillsammans mot 2025

  Kommun och näringsliv tillsammans mot 2025

  Gävle kommun vill skapa ett kraftfullt nytt program för näringslivet de kommande åren. Under en rad dialogträffar säger nu lokala företagare sitt om det nya Näringslivsprogrammet. De sista äger rum 21 november i Hedesunda Folkets Hus och 22 november i Stadshuset Gävle.

 • Gävle kommun en av Sveriges Bästa Arbetsgivare 2016

  Gävle kommun en av Sveriges Bästa Arbetsgivare 2016

  När medarbetarna själva får betygsätta sin arbetsgivare placerar sig Gävle kommun på plats nummer 46, vilket gör kommunen till en av landets bästa arbetsgivare. Det visar Universums årliga undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare, där medarbetarna bedömer sin nuvarande arbetsgivare utifrån de tre faktorerna intern identitet, nöjdhet och lojalitet.Rankningen visar att Gävle kommun är den näst bästa arbetsgivaren av landets 290 kommuner. Det är bara Linköping som tar en högre placering. Gävle har dessutom klättrat från plats 54 förra året, till att ta sig in på plats 46 av alla arbetsgivare i Sverige.

 • Firande ska öka matteintresse

  Firande ska öka matteintresse

  Den 15 november kommer 2000 femte- och sjätteklassare fira Barnkonventionens dag i Gavlerinken arena. "En bra start" gör arrangemanget i samarbete med UNICEF och Mattecentrum. Syftet är att sprida kunskapen om barns rättigheter och öka intresset för matematik.

 • Julen börjar i Gävle

  Julen börjar i Gävle

  Gävlebocken fyller 50 år 2016 och julfirandet i Gävle trappas upp. Den 8 november släppte Gävle kommun och Gävle centrumsamverkan flera nyheter om firandet den 25-27 november.

 • De är Gävles miljöhjältar 2016

  De är Gävles miljöhjältar 2016

  Under Gävle miljögala den 7 november tilldelades Lasse Dahlund priset Gävles Miljöhjälte och Lisa Valleräng utsågs till Gävles unga miljöhjälte. Gelfeortens mejeri blev Årets Grönaste företag.

 • De har makten över ungdomshyllan

  De har makten över ungdomshyllan

  Varje månad träffas en grupp ungdomar på Stadsbiblioteket i Gävle för att bestämma vilka böcker som platsar på ungdomsavdelningen. För att hjälpa Gävles yngre medborgare att upptäcka biblioteket ska de själva få chansen att bidra och påverka bokfloran.

 • Bakom kulisserna på nya arenan

  Bakom kulisserna på nya arenan

  En ny friidrotts- och sportarena håller på att ta form på idrottsområdet Gavlehov i Gävle. Byggnaden innehåller en större sporthall, en träningshall och en friidrottshall som kommer att bli en av de största och modernaste i Sverige. 

 • Sätra litteraturfestival 2016

  Sätra litteraturfestival 2016

  Till och med lördag den 22 oktober bjuder Sätra bibliotek med partners på en stjärnspäckad litterär gratisfest. Det är nya teman varje dag under Sätra litteraturfestival. Under poesikvällen uppträdde Simon Matiwos, svensk mästare i spoken word.

 • Nygatans träd får fräschare rötter

  Nygatans träd får fräschare rötter

  Centrumförnyelsen fortsätter i centrala Gävle. Nu rengörs rötterna på träden längs Nygatan och får bättre jord och utrymme att växa. 

 • Hemvändardagen på Junibacken lockade många

  Hemvändardagen på Junibacken lockade många

  1200 besökare kom till hemvändardagen som Gävle kommun och regionens näringsliv anordnade på Junibacken. Utflyttade gävlebor i åldern 25-45 år hade bjudits in och många av dem såg flera fördelar med att flytta tillbaka.

 • Gamla Gefle - en av Gävles pärlor

  Gamla Gefle - en av Gävles pärlor

  Gamla Gefle är en av Gävles verkliga pärlor. Här finns kullerstensgator med mönster delvis från medeltiden. Husen är från 1700-talet och många av stadens konstnärer bor här.

 • Höst i Boulognerskogen

  Höst i Boulognerskogen

  Soligt men lite kyligt i Gävle i början av veckan. Vi passade på att fånga Boulognerskogen i vacker höstskrud.

 • Ombyggnaden av Börsplan påbörjad

  Ombyggnaden av Börsplan påbörjad

  Vecka 39 2016 påbörjades ombyggnaden av Börsplan. Den tidigare parkeringen tas bort och istället skapas en ny samlingsplats. Torget ska vara färdigt vecka 48.

 • Gävleföretaget BGA kopplar greppet om grannländerna

  Gävleföretaget BGA kopplar greppet om grannländerna

  Foto- och ramföretaget BGA i Gävle satsar på e-handel och kopplar just nu greppet om den finska marknaden.

 • Regnet knäckte inte myset på Å-draget

  Regnet knäckte inte myset på Å-draget
 • Från innovation till industri- Inresol skapar jobb i Gävle

  Från innovation till industri- Inresol skapar jobb i Gävle

  Företaget Inresol i Gävle har förfinat en 200 år gammal idé som nu skapar jobb i Gävle.

 • Sommarskola för nyanlända

  Sommarskola för nyanlända

  Gymnasieeleverna som lär nyanlända svenska genom musik och Peps Persson.

 • Gävle Strand – Blandat boende med fantastiskt havsläge

  Gävle Strand – Blandat boende med fantastiskt havsläge

  Med närhet till centrum och med havet som utsikt är Gävle Strand en av de absolut mest eftertraktade platserna att bo på i Gävle. Ett fullt utbyggt Gävle Strand kommer att ha plats för cirka 1200 bostäder.

 • Limön blir nytt naturreservat

  Limön blir nytt naturreservat

  Limön ligger idylliskt som en vacker sommarö i Gävles skärgård – ett utflyktsmål sedan 1800-talet och en pärla för naturälskare. Nu finns ett förslag att göra en del av ön till naturreservat.

 • Gavlehov på väg att bli en ny levande stadsdel

  Gavlehov på väg att bli en ny levande stadsdel

  Tanken är att den nya stadsdelen Gavlehov ska binda samman Sätra och Stigslund med Gävle centrum. Det blir en ny modern stadsdel, en blandstad med idrottsarenor, bostäder, kultur, nöjen och kommersiell och offentlig service.

 • Allt fler konferenser till Gävle

  Allt fler konferenser till Gävle

  2016 har varit ett fantastiskt år för Gävle när det kommer till att hålla konferenser. Gävle Convention Bureaus Elisabeth Hugg är oerhört positiv till utvecklingen de senaste åren.

 • Sol och bad – mitt i stan

  Sol och bad – mitt i stan

  Med sol, skolavslutningar och sommar kommer Boulognerbadet att återigen bli livligt besökt. Det är en populär och vacker plats.

 • Här får Åbyggeby förskola en trädgård

  Här får Åbyggeby förskola en trädgård

  Skolträdgårdar ska lära barnen om både plantering och hållbar utveckling. Ett initiativ som kommer ur Gävles nya miljöstrategi.

 • Ett nytt gym för alla vid Boulognerbadet

  Ett nytt gym för alla vid Boulognerbadet

  Nu är det rustika utegymmet vid Boulognerbadet i Gävle färdigt. Där finns åtta olika träningsredskap för hela kroppen, allt i närheten av Stadsbadet där det går att svalka av sig om träningen blivit för svettig.

 • Gävle ordnar en bal för stans alla gruppboende

  Gävle ordnar en bal för stans alla gruppboende

  Spegelsalen lyser av förväntan när allt fler gäster fyller stadshusets korridorer. Ikväll är det bal. 

 • Cykelkonferensen 2016 i Gävle

  Cykelkonferensen 2016 i Gävle

  Årets cykelkonferens lockade över 250 av landets cykelintresserade med föreläsningar, utställningar och en cykeltur i staden.

 • Gävle kommuns Kulturpristagare 2016 - Anna Jörgensdotter

  Gävle kommuns Kulturpristagare 2016 - Anna Jörgensdotter

  Anna Jörgensdotter heter pristagaren av Gävle kommuns Kulturpris 2016.

 • Hurra för Gävles Gudinna, 60 år!

  Hurra för Gävles Gudinna, 60 år!

  Skulpturen "Gudinna vid hyperboreiskt hav" vid Rådhustorget invigdes 1956. Då fick hon höra att hon var "vulgär och skandalös". Idag är hon en älskad del av Gävle.

 • Danskväll på Fleminggatan

  Danskväll på Fleminggatan

  För tionde året i rad anordnas det en danskväll på Fleminggatan. Ett evenemang som är populärt bland de boende, men som också lockar besökare från dagverksamheten.

 • Storsatsning styr Gävle hamn mot en framtid som nytt logistiknav

  Storsatsning styr Gävle hamn mot en framtid som nytt logistiknav

  Gävle blir pärlan i det multinationella hamnföretaget Yilports satsning på Norden. Nu börjar utvecklingen av hamnen som ska göra Gävle till ett viktigt nav i internationell handel och sjötransport.

 • En annorlunda datorutbildning

  En annorlunda datorutbildning

  På internercaféet Escapegaming får äldre chansen att testa spel. Det sker genom projektet En annorlunda datorutbildning som startades med hjälp av GävleDala e-sportförening och Gävle kommun.

 • Aktiviteter på Selggrensgården

  Aktiviteter på Selggrensgården

  På Selggrensgården i Gävle får de boende aktivera sig. Varje måndag kör de bland annat sittgympa som hjälper till mot stela leder och bidrar till en innehållsrik vardag.

 • Här får utlandsfödda chansen till arbete

  Här får utlandsfödda chansen till arbete

  I dag är drygt vart tredje utrikesfödd arbetslös i Gävle kommun. Och för vissa är just arbetet en chans att lättare komma in i samhället.

 • El sistema Vänstay- musikmöten mellan barn och föräldrar i Sätra

  El sistema Vänstay- musikmöten mellan barn och föräldrar i Sätra

  I höstas startade den musikpedagogiska metoden El Sistema på Sätraängsskolan samt Ulvsäterskolan i Sätra.

 • Bilder som förändrar världen

  Bilder som förändrar världen

  Torsdagen den 31 mars 2016 var det vernissage och bokrelease av bildhandboken "Bilder som förändrar världen" i Gävle Konstcentrum.

 • Byggrekord i Gävle

  Byggrekord i Gävle

  Det är byggrekord i Gävle. Inte sedan 60-talet har det byggts så många bostäder i staden som det senaste året. 

 • Grannar och medborgare - unga bidrar till nya mötesplatsen Gavlehov

  Grannar och medborgare - unga bidrar till nya mötesplatsen Gavlehov

  Konstnären Apolonija Šušteršič med team jobbar just nu med konstprojektet "Grannar och medborgare" i området kring Gavlehov. Till hjälp har hon elever från högstadieskolorna i Sätra, Stigslund och Gavlehov.

 • Intervju med bildkonstnären Issa Touma

  Intervju med bildkonstnären Issa Touma

  Issa Touma är en syrisk konstnär och fotograf som nyligen fick fristad här i Gävle. Han har tidigare arbetat i den syriska staden Aleppo med konstprojekt för att illustrerar konflikten och invånarnas vardag. Se hela intervjun om hans arbete här.

 • Robotmuskler ger styrka åt gamla ben

  Robotmuskler ger styrka åt gamla ben

  Benstyrka, rörlighet och trygghet. Det har varit utgångspunkterna i det drygt treåriga forskningsprojektet Exo-legs på Högskolan i Gävle, som resulterat i ett par robotben framtagna för ge kraft i steget åt äldre och funktionshindrade. I dagarna avslutas projektet som startats av Gävle kommun.

 • Ella Hanska, Gävlebon som flydde från Polen

  Ella Hanska, Gävlebon som flydde från Polen

  Det var en söndagsmorgon i mitten av december år 1981, och natten därpå hade den nya ledningen utlyst krigstillstånd i Polen. Elzbieta ”Ella” Hanska, bara 19 år gammal och nybliven mor, fick fly till Sverige med sin svenska man.

 • En tillbakablick inför helgens Mellofinal

  En tillbakablick inför helgens Mellofinal

  I helgen är det svensk final i Melodifestivalen i Stockholm. Vi passar på att titta tillbaka på Gävles egen Mello-vecka i Gävle där det hände massor av kul i stan. Gävleboan vimlade, gjorde du det också?

 • UF-företag erbjuder gratis läxhjälp i Andersberg

  UF-företag erbjuder gratis läxhjälp i Andersberg

  Företaget The Homework Assistance UF erbjuder gratis läxhjälp två gånger i veckan för både barn och vuxna i Andersberg centrum.

 • Så hanteras Gävles snö miljövänligt

  Så hanteras Gävles snö miljövänligt

  Nu röjs de senaste dagarnas snö undan från gatorna i Gävle med omnejd. Med miljön i åtanke töms lass efter lass över tippkanten på Gävles stora snödeponi ute vi Gävle hamn.

 • Gävles arbete med försörjningsstöd väcker intresse

  Gävles arbete med försörjningsstöd väcker intresse

  Det blev mer tid åt varje klient, bättre ekonomi och lättare arbetsbelastning när fler delade på jobbet.

 • Ensamkommande barn i Gävle

  Ensamkommande barn i Gävle

  Om Singh kom som 16-åring från Nepal efter att ha lämnat familj och fattigdom. Han fann ett nytt liv i Gävle och han har jobbat hårt för att bli en del av samhället.

 • El sistema- där olika världar möts

  El sistema- där olika världar möts

  Genom sång och musik knyts nya band i Sätra i Gävle. Med musikmodellen El Sistema jobbar Kulturskolan i Gävle sedan i höstas för att skapa nätverk och goda relationer mellan både Sätraskolornas elever, men också mellan vuxna i deras närhet.

 • Fika på svenska i bibblan

  Fika på svenska i bibblan

  Varannan måndag fikas det på biblioteket i Gävle. På svenska. Då möter nyanlända Gävlebor redan bofasta, över kultur- och språkgränserna, för att smaka på svenskan som nytt språk.

   

 • Världsrekord i Gävle på Barnkonventionens dag

  Världsrekord i Gävle på Barnkonventionens dag

  Varje barn har rätt till en bra utbildning! Under barnkonventionens dag den 18 november firade 4000 skolbarn i Gävle just den rättigheten genom att vara med på världens största mattelektion.

 • En bra start- Playday i Gavlerinken

  En bra start- Playday i Gavlerinken

  En hel dag av fria aktiviteter och prova-på. Under måndagen var det Playday i Gavlerinken.

 • Omvårdnad Gävles seniorkör stärker hälsan

  Omvårdnad Gävles seniorkör stärker hälsan

  Kultur- och volontärsamordnarna på Gävle kommuns Omvårdnadsförvaltning älskar körsång. Och rock!

 • Boulognerbadet– Gävlebornas nya vardagsrum

  Boulognerbadet– Gävlebornas nya vardagsrum

  Äntligen kan vi bada i Gävles nya stadsbad Boulognerbadet! Det invigdes under eftermiddagen den 27 juni men redan då staketen togs bort i morse var några besökare plats för att svalka sig.

 • Kinesisk IT-jätte öppnar kontor i Gävle

  Kinesisk IT-jätte öppnar kontor i Gävle

  Den 25 juni invigde kinesiska Changfeng Alliance sitt nya kontor på Teknikparken i Gävle. ”Alliansen” är en bransch-organisation med 200 partners och medlemsföretag knutna till sig och har en tydlig inriktning mot utveckling och tillämpning av så kallade Smart city-lösningar.

 • Socialtjänstens chefer i stort forskningsprojekt

  Socialtjänstens chefer i stort forskningsprojekt

  Socialtjänst Gävles chefer deltar i ett forskningsprojekt där deras arbetsledande beteende kartläggs. Syftet är att ge dem verktyg för att bli bättre ledare. Målet är att bli en av Sveriges bästa socialtjänster. 

 • Nya hästkrafter klipper gräset i Boulognern

  Nya hästkrafter klipper gräset i Boulognern

  Även den här sommaren låter även Gävle kommun en del av gräsytorna klippas med en specialanpassad hästdragen gräsklippare. I år är det ardennern Akino som drar gräsklipparen.
  – Vi upplevde att förra årets gräsklippning med häst var mycket uppskattat av gävleborna. Vi väljer därför att utöka hästklippningen till att omfatta fler ytor i år, säger Malin Degermark, parkingenjör på Samhällsbyggnad Gävle.

 • Fjärran Höjderbadet satsar på ecodrift

  Fjärran Höjderbadet satsar på ecodrift

  Luften och vattnet på Fjärran Höjderbadet i Gävle blir nu renare. När badet öppnar igen den 1 juni är bassängerna försedda med en modern vattenreningsanläggning för ecodrift, som spar energi och kemikalier och bidrar till bättre miljö samtidigt som badgästerna mår bättre.

 • Premiärmatchen på Gavlevallen en succé

  Premiärmatchen på Gavlevallen en succé

  Fullsatt arena och vinst för Gefle IF med 3-1 mot GIF Sundsvall. Premiärmatchen på nya Gavlevallen blev en succé!

 • Anhörigstödets föräldragrupper en livlina för Malin

  Anhörigstödets föräldragrupper en livlina för Malin

  Idag finns det ca 10 000 anhöriga i Gävle kommun som vårdar en närstående som är äldre, långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning. För att stötta och hjälpa anhöriga att själva må bra startade Gävle kommun Anhörigstöd 2001. 21-årige Max Rune och 75-åriga Birgit Ljung är några av de som fått hjälp. 

 • På jakt efter energitjuvar

  På jakt efter energitjuvar

  Kultur & fritid, Gavlefastigheter och Gävle Energi, samarbetar för att spara energi på Gävles idrottsanläggningar. Allt från att vädra omklädningsrum till ny teknik tas upp i genomgången.

 • Barn garanteras professionell kultur

  Barn garanteras professionell kultur

  Kulturtrappan är en garanti för att alla barn och unga i Gävle ska delta i kulturupplevelser och möten med det professionella kulturlivet två gånger per läsår under skoltid. Det gäller alla skolor, från förskoleklass till årskurs och innefattar områdena dans, musik, konst, teater, film och läsning.

 • Gefle IFs spelare läsande förebilder för unga

  Gefle IFs spelare läsande förebilder för unga

  Gefle IF och Gävle bibliotek samarbetar i kampanjen "Kom till skott med läsningen". Syftet är att uppmärksamma läsning och främst få fler pojkar att läsa.
  -Vi arbetar mot samma mål att få unga i Gävle att läsa och klara skolan. Idrott och lärande hör ihop, säger Petra Jonsson, enhetschef Gävle bibliotek.

 • Gävle i Sverigetoppen för miljövänlig fjärrvärme

  Gävle i Sverigetoppen för miljövänlig fjärrvärme

  Sedan 1984 har Gävle Energi samarbetat med BillerudKorsnäs för att använda industrins restenergi till fjärrvärme. 2010 startade de Bomhus Energi tillsammans. Ett nybyggt gemensamt biokraftvärmeverk gör att BillerudKorsnäs får ånga till industrin och Gävle Energis behov av hetvatten till fjärrvärmenätet tillgodoses. Dessutom är det miljövänligt.

 • Förskola fokuserar på miljö

  Förskola fokuserar på miljö

  Pukslagargårdens förskola är den första i Bomhus att få Håll Sverige rents miljöcertifiering Grön flagg. Barnen på Pukslagargårdens förskola får lära sig om livsstil och hälsa, kretslopp och närmiljö. Skräpplockande belönas till exempel med diplom.

 • JOBmeal, årets företag 2013 i Gävleborg

  JOBmeal, årets företag 2013 i Gävleborg

  Redan som 15-åring hade Jonas Ahlborg sin första kaffemaskin i pojkrummet, installerad med en trädgårdsslang från badrummet. I dag kan familjeföretaget JOBmeal stoltsera med Årets företag i Gävleborgs län och i Gävle 2013.

 • Potthållsracet 2015

  Potthållsracet 2015

  Arbetet med att återställa Gävles gator och vägar efter vintern har påbörjats.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2018-01-23