Vi har bytt webbplats och du besöker nu vår gamla webb. Viss aktuell information bor fortfarande här men om du söker efter information och inte blivit hänvisad hit ska du istället använda www.gavle.se. Om du har några frågor vänligen kontakta kundtjänst på 026-17 80 00.

Du är här: 

Bilder som förändrar världen

Alla har rätt att drömma och att drömma stort. Att drömma är att fortfarande se alla möjligheter. Fördomar och stereotyper blockerar de möjligheterna. Varje blockering och varje dröm som dör är en förlust. För drömmaren och för samhället. För oss alla.

Det här kan vi ändra på. Tillsammans. Om vi vill.


Vår bildhandbok och vår fotoutställning är till för dig som vill göra Gävle och världen lite bättre. Handboken ger dig inspiration och vägledning till en genusmedveten och inkluderande kommunikation. Den kan användas av kommunikatörer i alla organisationer, som underlag för workshops eller i undervisningen i gymnasieskolor.

Bildhandboken går inte längre att beställa

Bildhandboken i tryckt version är nu slut i lager och går inte mer att beställa. Hela 16 000 exemplar har skickats ut i landet och Norden. Vi kommer inte att trycka fler exemplar utan hänvisar till vår bildhandbok i PDF-format. 
Ja tack, jag vill gärna ladda ner handboken "Bilder som förändrar världen"

Utställningen går inte längre att boka

Bildutställningen går inte längre att boka. Utställningen startade sin turné 2016 och har ställts ut på över 30 platser runt om i landet. 

Handboken och utställningen är framtagen av Gävle kommun tillsammans med Genusfotografen Tomas Gunnarsson.

Läs handboken online här:

Har du frågor om handboken och utställningen är du välkommen att kontakta kommunikationschef Johan Adolfsson

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2018-02-12